< "İGA'da Gözaltında Çok Kötü Dövüldük, Bazılarımıza Üç Kelepçe Vuruldu"

İstanbul’daki 3'üncü Havalimanı'nda gözaltına alınan işçiler dövülerek hakarete maruz kaldıklarını ve bazı işçilere üç kelepçe birden vurulduğunu aktardı.

İSTANBUL - 3'üncü Havalimanı'nda gözaltına alınan işçilerle görüşebilen avukatlar, İGA'da gözaltına alınan işçilerden dövülerek ifade alındığını, ardından, Arnavutköy İlçe Jandarma Karakolu'nda ve Maslak'ta olmak üzere üç kez ifade alındığını aktardı.

İşçilere, "- HDP Milletvekilleri ile neden görüştünüz? - Siz PKK'li misiniz? - Jandarmaya kim taş attı, neden attı? - Bir kaç işçinin resmini göstererek, "Bunlar kim, bunları tanıyor musunuz?" sorularının sorulduğunu, "Siz vatan hainisiniz" denildiğini belirten avukatlar işçilerin büyük çoğunluğunun avukatlarla görüşemeden ifade vermek zorunda kaldığını, avukatla birlikte ifade verenlerin göze battığı ve işçiler üzerinde "avukatla birlikte ifade vermenin olumsuz bir durum yaratacağı" izlenimi yaratıldığını ve işçilerin avukat olmadan ifade vermek istediklerini aktaran avukatlar, bu nedenle işçilere hakları konusunda gereken bilgileri verip ifadeye katılmadıklarını belirtti.

Görüştükleri her işçinin İGA'da gözaltında çok kötü dövüldüklerini, su bile verilmediğini, su alabilenlerin de ellerinden suların alınıp atıldığını, bazı işçilerin çok fazla darp edildiğini ve bazılarına da üç kelepçe birden vurulduğunu anlattığını, çok dövülen bir kaç kişinin ismini öğrenebildiklerini aktaran avukatlar işçilerin yarın savcılığa çıkarılabileceğini, fakat ek süre de alınabileceğini belirtti. Maslak'ta 26 kişinin gözaltında tutulduğu bilgisi verildi.

Diğer yandan Devrimci Yapı İşçileri Sendikası ve İnşaat İşçileri Sendikası tarafından avukatların ve ailelerin işçiler hakkında sağlıklı bilgi edinemediklerini, işçilerin sağlığı konusunda ciddi endişeleri olduğunu ifade etti.

İnşaat İşçileri Sendikası sosyal medya hesaplarından "Sendika yöneticilerimiz Yunus Özgür ve Deniz Gider ile Türkiye İşçi Partisi’nden Yusuf Yılmaz’ın gözaltındaki işçi ve sendikacıların haklarının ihlali durduruluncaya kadar açlık grevine başladığını kamuoyuna ilan ediyoruz. #KöleDeğiliz" mesajıyla üç yöneticinin gözaltında açlık grevinde olacağını duyurdu.