< < İşsiz Bırakılan Emekçilerden Eylem Birliği...

Kadıköy Belediyesi'nde KPSS ile Zabıta Memurluğuna hak kazanan ve 15 aydır göreve başlatılmayan Boran Atıcı Kadıköy Belediyesi Başkanlık binası önünde işe başlatılma talebiyle oturma eylemini sürdürüyor.

İSTANBUL - Kadıköy Belediyesi'nde KPSS ile Zabıta Memurluğuna hak kazanan ve 15 aydır göreve başlatılmayan Boran Atıcı Kadıköy Belediyesi Başkanlık binası önünde işe başlatılma talebiyle oturma eylemini sürdürüyor.

afta içi her gün gün 13.00-17.00 arasında eylemini sürdüren Boran Atıcı'ya pek çok emek dostu da bu saatlerde gelerek destek veriyor. Atıcı ile eyleminin ilk gününden beri dayanışmada bulunanlardan birisi de

Zeytinburnu Belediyesi'nde işten atılan Kenan Güngördü. Zeytinburnu Belediyesi'nde işten atılmasının ardından belediye önünde işe iade talebini haykıran Güngördü 160'lı günlerine ulaştı. Bu süre içinde eylemde olan emekçilerle dayanışmayı sürdürüyor.

Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde işten atılan Sinan Yerdelen de bugün Boran Atıcı ile dayanışmada bulunmak için Kadıköy'deydi.

İşlerine başlayabilmek için mücadele eden üç emekçi Kadıköy'de sloganları birlikte haykırdılar. İşlerine geri dönme mücadelesini sürdüren emekçileri de anarak ortak taleplerini dile getirdiler.

Boran Atıcı KPSS sınavına girerek Zabıta Memurluğuna hak kazandığını fakat solcu, demokrat bir parti olduğunu iddia eden CHP'li Kadıköy Belediyesi'nde 15 aydır iş hakkının gasp edilerek göreve başlatılmadığını, eleştirdiklerini iddia ettikleri İktidarla aynı zulmü uyguladıklarını belirtti.

12 Eylül’ün yıldönümünde olunduğuna değinen Atıcı, 12 Eylül’de solcuların katledildiğini , işkencelerden geçirilip zindanlara atıldığını, bugün buna işsizlik ve açlıkla terbiye etme yönetiminin eklendiğini söyledi.

Emekçileri haksız ve hukuksuz bir şekilde işinden atan belediyelere, kuruluşlara ve iktidara bir an evvel insanlık dışı bu uygulamaya son vermeleri çağrısında bulundu. Birçok emekçinin işine ekmeğine kavuşabilmek için karalılıkla mücadele ettiği ve bu mücadelenin süreceğini ifade etti.

Bugün sık sık "KHK'lar Gidecek Biz Kalacağız", "Direne Direne Kazanacağız" Boran Atıcı işe Başlatılsın", "Yaşasın Sınıf Dayanışması" sloganları atıldı.

İşçiler işten atma saldırılarına karşı mücadeleyi birleştirmek gerektiğini belirterek mümkün olduğunca birbirlerine destek olmaya, bir araya gelmeye ve güç vermeye çalıştıklarını dile getirdi.

Kenan Güngördü işten atma saldırılarına karşı Ankara'ya yürüyeceğini hatırlattı.

22 Eylül günü saat 17.00’de Zeytinburnu Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak yola çıkacak olan Güngördü, eylemde olan Boran Atıcı, Flormar İşçileri gibi eylemde olan işçileri ziyaret ederek yürüyecek.

Kenan Güngördü İzmir’den Ankara'ya yürüyecek olan Ege Üniversitesi işçileriyle birlikte 1 Ekim'de Ankara'da Meclis önünde basın açıklaması yapmayı planlıyor.