Tüvtürk Muğla Taşıt Muayene İstasyonu'nda 21 gündür direnen işçilere sendikalar ve siyasi partilerden destek çok sayıda kişi desteğe geldi.
MUĞLA - Tüvtürk Muğla Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’de işçiler DİSK Nakliyat İş Sendikası'nda örgütlemek çoğunluğu sağladı. Fakat 18 sendika üyesi işçi işten çıkarıldı.
İşçiler işlerine dönebilmek için Muayene İstasyonu önünde 21 gündür mücadele veriyor.
3 Eylül günü Nakliyat İş üyesi işçilerle dayanışma amacıyla Tüvtürk Muğla Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş önünde kitlesel bir basın açıklaması yapıldı.
DİSK Genel İş Muğla Şube Başkanı, yöneticileri ve temsilcileri, Türk-İş İl Temsilcisi, Tes-İş Sendikası Şube Başkanı, Maden-İş Sendikası Şube Başkanı, KESK Dönem Sözcüsü ve SES Şube Başkanı yöneticileri ve üyeleri katıldılar. Siyasi partilerden milletvekilleri ve üyeleri de destek verdi.
Basın açıklamasının yapılacağı yere yakın bir mesafeden kortej oluşturup sloganlarla yürüyüşe geçen kitleyi bir süre sonra polis engellemek istedi. Ancak yapılan tartışmalar sonucunda yürüyüşe tekrar devam edildi ve alana gelindi.
Basın açıklamasında ilk olarak Nakliyat İş Sendikası Eskişehir Anadolu Şube Başkanı Ali Özelikle kısa bir dayanışma konuşması yaptı.
Nakliyat iş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ise işçilerin anayasal haklarını kullandıkları için işsizlik cehennemine atıldığını söyledi. Patronun sendikal örgütlenmeyi hazmedemediğini, işçileri tehdit edip silah gösterdiğini, e-devlet şifrelerinin alınmaya çalışılarak sendikadan istifaya zorlandıklarını aktaran Küçükosmanoğlu, örgütlü işçileri hiçbir tehdidin yıldıramayacağını söyleyerek silah gösteren patron için de Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
Nakliyat-İş Sendikasının tarihinin direnişlerle, işgallerle, grevlerle yazıldığını, Nakliyat-İş’iteslim almaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini, bu kanunsuzluğa karşı teslim olmayacaklarını ve sonuna kadar direneceklerini belirtti.
vasının dünyadaki en haklı ve meşru dava olduğunu belirten Küçükosmanoğlu Muğla halkına da çağrı yaparak işçilere yapılan haksızlık karşısında susmamalarını ve işçilere destek olmalarını istedi. Bu ekmek davasının, hak alma mücadelesinin er yada geç başarıya ulaşacağını belirten Küçükosmanoğlu patrona da çağrı yaparak işçilerin anayasal haklarına, örgütlenme ve toplu sözleşme hakkına saygı göstermeye çağırdı.
Bu mücadelenin de Muğla halkının ve basın açıklamasına katılan kurumların desteği ve işçilerin mücadelesi ile başarıya ulaşacağını belirterek sözlerini bitirdi.
Daha sonra direnişte olan biri kadın iki işçi söz alarak 10 yıldır çalıştıkların bu zamana kadar bir çok sorun yaşadıklarını ve en sonunda Nakliyat-İş sendikasında örgütlenmeye karar verdiklerini belirtiler.
Patronun işçilere silah göstererek, tehdit ederek baskı uyguladığını ve istifa etmeyen işçilerin işten atıldığını söyleyerek patronun, attığı üyelerin yerine başka illerden eleman getirerek işi yürütmeye çalıştığını ancak işi yürütemediklerin bu konuda Muğla halkından da destek ve dayanışma beklediklerini, atılan işçiler geri alınıncaya kadar ve toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar mücadelenin devam edeceğini belirtiler.
Yapılan konuşmaların ardından atılan sloganlarla eylem bitirildi.