Gasp edilen hakları için eylemler yapan Makro/Uyum ve Real Market işçileri, 7 Temmuz günü Özdilek ve Kanyok AVM’de mağazalar önünde eylemdeydiler.

AVM yönetimleri, yapılacağı duyurulan eylem öncesi Nakliyat İş Sendikası’na faks ve e-posta göndererek “AVM’lerde basın açıklaması yapılamayacağını, güvenlik zafiyetinin yaşanacağını, her hangi bir olumsuzluğun yaşanmasında AVM yönetiminin sorumlu olmayacağını ve 2911 sayılı Kanunun 23. Maddesi gereği savcılık makamına suç duyurusunda bulunacaklarını” bildirdi. Ve eylemler sırasında AVM’lerde birer otobüs çevik kuvvet polisi eylemler bitinceye kadar bekledi.

Market işçileri, bunlara rağmen Migros, Makro Center ve Media Markt mağazalarının önünde basın açıklamalarını ve oturma eylemlerini yaptılar.

Ayrıca 54 gündür eylemde olan Flormar işçileri için de Flormar Mağazası önünde protesto eylemi yaptılar. Flormar işçilerinin işe geri alınmasını isteyen işçiler, işçilerin sendikal hakları tanınıncaya kadar Flormar ürünlerine boykot çağrısı yaptı.