KHK ile işlerinden atılan emekçilerin eylemleri sürerken, polis saldırıları ve gözaltılar da hız kazandı.

8 Haziran günü Kartal Meydanı’nda pankartlarını açarak toplanan emekçilere polis saldırdı ve eylem yapmalarına izin vermedi; 8 kamu emekçisini gözaltına aldı.

Saldırıyı protesto etmek ve gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması için KESK İstanbul Şubeler Platformu saat 17.00’de Kartal Meydanı’na çağrı yaptı.

Eylemlerinin 68. haftasında Bakırköy ve Kadıköy’ün ardından Kartal’da da saldırılarla karşılaşan KESK’liler “OHAL Kaldırılsın KHK’lar İptal Edilsin” pankartı açarak toplandı.

Kartal Meydan’da bir basın açıklaması yapan Eğitim Sen 5 Nolu Şube sekreteri, “OHAL ve KHK’ler ile haksız, hukuksuz biçimde ihraç edilen, işsiz bırakılan on binlerce insanı ve ailelerin açlıkla terbiye etmeyi, sahip oldukları gücün karşısında boyun eğdirmeyi hedefleyen iktidar bilmelidir ki asla AKP’nin memuru olmayacağız" diyerek baskılar karşısında boyun eğmeyeceklerini, mücadeleyi sürdüreceklerini duyurdu.

Gözaltına alınan emekçilere de "karakolda ifade vermezlerse bırakılmayacakları" söylendi. Gözaltındaki 8 KESK'li şu sıra Anadolu Adliyesi'nde savcılığa çıkarılıyorlar.