KHK’larla ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek için 68 haftadır eylem yapan KESK’li emekçiler, son günlerde üst üste polis saldırılarıyla karşı karşıya.

2 Haziran Cumartesi günü Bakırköy’de yaptıkları eyleme saldıran polis, 13 emekçiyi gözaltına almış, birkaç saat sonra protesto için yapılan eyleme de saldırmış 13 kişiyi daha gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlar akşam saatlerinde serbest bırakıldılar.

Dün (4 Haziran) yine eylem için Kadıköy ve Bakırköy’de toplanan kamu emekçileri bir kez daha polis saldırısı ve gözaltılarla karşılaştı.

Kadıköy’de emekçilerin toplanmasına izin vermeyen polis, saldırarak 7 kişiyi gözaltına aldı; basının görüntü almasını da engelledi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda da emekçilere “kaymakamlığın eylem yasak” emri olduğunu ve dağılmalarını söyleyen polis, yine basının görüntü almasına izin vermezken, emekçilere destek için orada bulunan bir okurumuzu da fotoğraf çektiği için gözaltına alırken, yoğun baskılar ve fotoğrafları silmesi üzerine yarım saat sonra serbest bırakıldı.

Eylemde ısrarcı olan KESK’lilere polis bir kez daha saldırdı ve 13 kişiyi gözaltına aldı.

KESK İstanbul Şubeler Platformu akşam Kadıköy’de toplanarak eylemlere polis saldırısını ve gözaltıları protesto etmek için toplandı. Polisin tüm engellemelerine rağmen emekçiler, Bahriye Caddesi’nden Altıyol’a, Altıyol’dan da Eğitim-Sen 2 No’lu Şubesi’ne “Baskılar, gözaltılar bizi yıldıramaz. KHK’ler gidecek biz kalacağız” pankartı ile yürüdü.

“AKP gidecek biz kalacağız”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldırmaz”, “Gözaltılar serbest bırakılsın”, “KHK’ler gidecek biz kalacağız” sloganları atılan eylemde, polis ablukası altındaki Altıyol’da bir açıklama yapıldı.

Haftalardır her şey normal giderken, 2 Haziran Cumartesi gününden itibaren durumun değiştiği söylenen açıklamada “Bakırköy’de nöbet tutan arkadaşlarımıza müdahale edildi. Arkadaşlarımız iki grup haline gözaltına alındı ve serbest bırakıldılar. Ancak bugün nöbet tutulan her iki alanda yine gözaltına alındılar” denilerek, gözaltına alınan üyelerinin derhal serbest bırakılmasını istediler.

Açıklamanın ardından yürüyüşe geçen kamu emekçileri önü polis tarafından kesildi. Tüm engellemelere rağmen sloganlar eşliğinde yürümeye devam eden emekçiler Eğitim-Sen 2 No’lu Şubesi önünde gelerek arkadaşları serbest bırakılana kadar nöbet başlattı.

Gözaltına alınan emekçilerin bugün savcılığa çıkarılmaları bekleniyor.