< < Flormar İşçisi Eyleme Devam Ediyor

Flormar’da sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan yüzden fazla işçi, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika önünde, gün boyu halaylar ve sloganlarla eylemlerini sürdürüyor. çoğunluğu kadın olan işçilerin eylemi büyük bir coşkuyla sürüyor.

1 Haziran günü (eylemlerinin 18. gününde) Mücadele Birliği Platformu olarak işçileri ziyaret ettik. Ziyareti gerçekleştirdiğimiz günün sabahında, sabah vardiyası işçilerini fabrikaya bırakan servis şoförü, işçilere sataşarak bıçak çekmiş,daha sonra servis aracını işçilerin üzerine sürmüştü. Fenalaşan 2 işçi hastaneye kaldırılırken, işçiler, servis şoförünün fabrika yönetiminden talimat aldığını ve işçileri provoke etmek istediğini düşündüklerini söyledi. Sohbet ettiğimiz kadınlar ücretlerinin düşüklüğünden söz etti. Bu yüzden sendikalaştıklarını; ancak işverenin bunu öğrenince sendikalı olan işçileri ve onlara destek verenleri işten attığını belirtti. Kadınlar, sendikalı olarak işlerine geri dönene kadar eylemi sürdüreceklerini ve herkesten destek beklediklerini belirttiler. Ayrıca kadın işçiler, tüm kadınları Flormar ürünlerini boykot etmeye çeğırdı.

Savaşan İşçiler Asla Yenilmez!