Real Market işçileri, hileli iflasa, haklarının gasp edilmesine, sarı sendikacılığa karşı 10 aydır mücadelelerini sürdürüyor.

29 Mayıs günü de Mall Of İstanbul AVM’de bulunan Media Markt Mağazasının önünde toplanan Real Market işçileri, pankartları, dövizleri ile AVM içerisinde slogan atarak eylem yaptı. Media Markt Mağazasının önüne gelen işçilerin basın açıklaması yapmalarına polisler ve özel güvenlikler engel olmak istedi.

Önce “burası AVM burada slogan atamazsınız” diyen Özel Güvenlik Müdürü eyleme engel olamayınca bu sefer AVM’de bulunan vatandaşların basın açıklamasına katılmalarını engellemek için işçilerin bulunduğu yere halat çekip barikat kurarak işçileri halktan yalıtmaya çalıştılar.

Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu bir konuşma yaparak Media Markt’ın METRO Grubun bir işletmesi olduğunu ve bu nedenle Media Markt mağazalarının önünde eylemler yaptıklarını anlatarak, Real işçilerinin gasp edilen hakları verilinceye kadar da bu eylemlerin devam edeceğini söyledi.

Real Market işçileri de yaptıkları konuşmalarda kararlılıklarını ifade ederek, haklarını gasp eden Metro, Beğendik ve Media Markt’tan haklarını alana kadar eylemlere devam edeceklerini belirttiler.

Buradaki açıklamanın ardından işçiler Güneşli Metro Mağazası önüne geçti. İşçiler yukarıdaki giriş kapısından çıkış kapısına kadar kortej oluşturarak, sloganlarla yürüyüş yaptılar. Güneşli Metro’nun önüne gelince içeri girmek istediler ve çıkış kapısını kapatmaya çalışan güvenliğe engel oldular. İşçilerle kapıyı kapatmaya çalışanlar arasında arbede yaşandı.

İşçiler, uzun bir süre Metro’nun önünde slogan atarak eylemi sürdürdüler.