< < Okmeydanı’nda İşten Çıkarmalara Karşı Eylem

 

Okmeydanı EA Hastanesi'nde çalışırken hastane yemekhanesindeki sağlık ihlallerine ve sağlıksız koşullara dikkat çektikleri ve mücadele başlattıkları için Nisan ayı başında işten çıkarılan işçiler, bugün Dev Turizm İş Sendikası ile eylem yaptı.

Yemekhanede sağlıksız bayat etler ve katkı maddeleri kullanıldığı için hijyen kurallarının da ihlal edildiği söylenilen açıklamada, taşeron firmaya sorun çözülmesi için defalarca şikayetlerde bulunulmuş ancak sorun çözülmediği gibi şikayet eden işçilerin de işten çıkarıldığı anlatıldı.

Hastaların ve personelin sağlığı ile oynanmasına göz yummayacaklarını söyleyen işçiler, çıkabilecek sorunlardan hastane yönetimi ve başhekimlik birinci derecede sorumlu olduğunu söyledi.

Atılan işçilerden Şube yöneticisi Cengiz Kulah söz alarak "İşten çıkarılmamızın sebebini biliyoruz ancak yine de bu olanlara göz yummamızı kimse bizden beklemesin" dedi. Tedavi görürken hastanede enfeksiyon kapan bir hasta da söz alarak bu sorunların acil olarak çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Şube Baskanı Turgay Özdemir de “sendikal mücadelemizi engelleyemezler, arkadaşlarımız derhal işlerine geri dönmelidirler” dedi.

Açıklama, 1 Mayıs çağrısı ile sona erdi.