Eataly Restoran İşçileri İşten Çıkarmalara Karşı Eylemde

İstanbul Zincirlikuyu'daki Zorlu Center AVM’de bulunan, dünyaca ünlü Restoran Eataly işçileri Dev Turizm İş Sendikasına üye oldukları için baskı mobing gördü, 29 işçi işten çıkarıldı. İstifaya zorlandı.

26 Nisan Perşembe günü Zorlu Center AVM önünde bir araya gelen atılan işçiler ve Dev Turizm İş Marmara Bölge Şubesi "Sendika Hakkımız Engellenemez" pankartı açarak eylem yaptı.

Atılan işçileri temsilen konuşan Özcan Yıldırım, maruz kaldıkları baskılara ve haksızlıklara vurgu yaparak “mücadelemiz sürecek” dedi. Açıklamada konuşan Dev Turizm İş Marmara Bölge Şube Başkanı Turgay Özdemir de “sendika anayasal haktır. Asgari ücret ve kötü koşullarda çalışan işçiler bu haklarını kullandı diye işten atılamaz” dedi.

Basın açıklamasının okunmasının ardından eylem sonlandırıldı.