Eylemdeki Yapı&Yapı İnşaat İşçileri Gözaltında

Yapı&Yapı İnşaat işçileri, ücretleri ödenmediği için eylemde. Yapı&Yapı İnşaat için çalışan Yurtsever Elektrik isimli taşeron firmanın iflas etmesiyle yaklaşık 2 aydır ücretlerini alamayan 7 işçi, ücretlerinin bir an önce ödenmesi için 3 günlük iş durdurma kararı aldı.

Daha evvel işçilerin görüşme talebini görmezden gelen patronlar, 15 Nisan günü sosyal medya üzerinden işçilerin eylem çağrısını görünce işçileri görüşmeye davet ettiler. Görüşmenin olumsuz sonuçlanması üzerine işçiler 16 Nisan sabahı eyleme başladı.

İşyeri önünde eyleme başlayan işçilere firma yetkilileri gelerek “asgarileri ödeyelim eylem yapmayın gerisi hallederiz” dese de işçiler kabul etmedi.

Bugün, eylemlerinin 2. gününde Yapı & Yapı İnşaat'ın Altunizade’deki merkez binası önünde işçiler, polisin saldırısıyla gözaltına alındı. Polis işçilere önce “açıklamanızı yapıp, gidin” dedi, ancak işçiler 1 saat boyunca orada olacaklarını söyleyince polis tarafından gözaltına alındılar. 4 işçinin gözaltına alınmasının ardından Yapı&Yapı İnşaat önüne giden İnşaat İş Sendikası örgütlenme sekreteri ve bir işçi daha bu gözaltıyı teşhir eden eylem yaptığında gözaltına alındılar.

İnşaat İş Sendikası ard arda yaşanan gözaltıları protesto etmek için bir açıklama yayınlayarak “Sendika temsilcilerimiz ve işçi arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. İnşaat işçilerinin dişe diş bir mücadeleyle yarattığı sendikamız meşruluğunu işçilerin gücünden almaktadır. İnşaat patronlarının karşısında da bu meşruluğundan asla taviz vermeyecek, işçi arkadaşlarımızın örgütlü ve sınıf bilinçli duruşuyla hak alma mücadelesini büyütmeye devam edecektir” dedi.