< Zorlu Center Eataly Restoran İşçilerinden Eylem

İstanbul Zincirlikuyu'daki Zorlu Center AVM'de bulunan dünyaca ünlü Restoran Eataly işçileri, Dev Turizm İş Sendikasına üye oldukları için baskı mobing gördü, 29 işçi işten çıkarıldı. İstifaya zorlandı.

Bugün Zorlu Center AVM önünde bir araya gelen atılan işçiler ve Dev Turizm İş Marmara Bölge Şubesi "Sendika Hakkımız Engellenemez" yazılı pankart açarak eylem yaptı. Zorlu Center önünde yapılan açıklamaya Dev Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut da katılarak, atılan işçileri temsilen konuştu, maruz kaldıkları baskılara ve haksızlıklara vurgu yaparak “mücadelemiz sürecek” dedi.

Açıklamada konuşan Dev Turizm İş Marmara Bölge Şube Başkanı Turgay Özdemir de “sendika anayasal haktır. Asgari ücret ve kötü koşullarda çalışan işçiler bu haklarını kullandı diye işten atılamaz” dedi. Basın açıklamasının okunmasının ardından eylem sonlandırıldı.