İzmir Belediyesi'nde Kadro Mülakatında İlginç Sorular!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçiler, kadroya geçiş hakkı kazanmak için katılacakları sözlü mülakat için uzun kuyruklar oluşturdu. Kadroya geçiş için mülakata alınan işçiler sorulan sorulara anlam vermediklerini belirtti.

İZMİR - Hükümetin, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkardığı 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirdiği “Taşeron düzenlemesi” sonrası birçok kurumda işçilerin kadroya geçiş süreçleri de başlatıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ise çalışan temizlik ve güvenlik işçileri, başvuruları üzerine yapılan "güvenlik soruşturması" sonrasınd katılacakları sözlü mülakat için belediye önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kadrolu çalışabilmek için müracat eden ve güvenlik soruşturması sonrasında mülakata katılan işçiler, eğitim durumları, çalışacakları iş alanı gibi sorular yerine ilginç sorularla karşılaştı.

İşsiz kalmamak içn bu tür uygulamalara katlanmak zorunda kaldıklarını belirten işçilerin anlatımlarına göre mülakata alınanlar "Reis kimdir", "İzmir Valisi'nin adı nedir?", "İzmir Emniyet Müdürü kimdir?", "HZ Muhammet'in çocuklarının adları nelerdir?" gibi sorularla karşılaştı.

Soruların çalışacakları alanla ya da işle hiçbir ilgisinin olmadığını ve bu sorulara anlam veremediklerini belirtti. Mülakatın sonuçlarının daha sonra açıklanacağını belirtildiği işçiler, şartsız ve ayrımsız kadro istediklerini ifade ederken, mülakatta karşı karşıya kaldıkları bu düzenlemenin hükümetin politikalarının bir parçası olduğunu belirtti.

İşçiler işbaşı yapabilmek için mülakat sonuçlarını bekleyecek.