< İzmir’de Gözaltılara Alkışlı Protesto

İzmir'de KESK'lilere yönelik yapılan operasyonda 3 kamu emekçisi gözaltına alındı. Gözaltıların ardından Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube'de alkışlı protesto yapılarak "Arkadaşlarımız yine bizimle olacak ve mücadeleyi sürdürecek" denildi.

İZMİR - İzmir'de KESK üyelerinin evlerine 16 Mart sabahı operasyonlar düzenledi. Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı, Şube yönetim kurulu üyesi Recep Temel ve Eğitim Sen İzmir 6 Nolu Şube'nin eski başkanlarından İdil Uğurlu gözaltına alındı. 

Gözaltıların gerekçesinin 'ihbar olduğu' belirtilirken, 3 KESK üyesi evinde yapılan aramaların ardından ifade işlemleri için Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Gözaltı sayısının artması bekleniyor. Newroz öncesi yapılan operasyonlarla bağlantılı olduğu tahmin ediliyor.

"Yazıcı, Temel Ve Uğurlu Serbest Bırakılsın" İzmir'de sabah saatlerinde KESK üyelerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı ile Tüm Bel- Sen İzmir 1 Nolu Şube Yürütme Kurulu üyesi Recep Temel'in ihbar iddiaları üzerine gözaltına alınmasının ardından yapılan çağrı üzerine KESK'e bağlı sendikalardan çok sayıda kamu emekçisinin katılımıyla alkışlı protesto ve basın açıklaması yapıldı.

Tüm Bel- Sen 1 Nolu Şube'de yapılan açıklamada, "12 Eylül’ün baskıcı ve otoriter rejimini miras alanlar, Ohal’de Buhal’de de hiçbir koşulda susmayan KESK’i yine hedef aldı. AKP’nin OHAL’i temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmak, muhalefeti korkutmak ve sindirmek için kullandığını tekrarlamak bile gereksiz bir hal almıştır. Bu türden çabaların bizleri korkutacağı ve sindireceğini düşünenler yine yanılmaktadır" denildi.

Bu şekilde bir yandan sendikanın kriminalize edilmek bir yandan da gözdağı verilmek istendiği belirtilen açıklamada, saldırıların sadece gözaltılar ve tutuklamalarla sınırlı kalmadığını, herkesi birer muhbire dönüştürerek kimsenin kimseye güvenmediği bir ortam yaratılmak istendiği vurgulandı.

Yazıcı ve Temel'in aralarında olduğu gözaltıları kınayan açıklamada "Sendikal alandaki tüm mücadelesini emekten yana sürdüren ve daha demokratik bir ülke için çaba gösteren tüm arkadaşlarımızın su gibi berrak olduğuna inanıyor ve hukuksuz gözaltıların derhal sonlandırılmasını talep ediyoruz. Bütün çalışma arkadaşlarımızı  ve dostlarımızı dayanışmaya davet ediyoruz" denildi. 

Gözaltıları alkışlarla protesto eden Tüm Bel Sen üyeleri, çağrıları üzerine çok sayıda dostlarının dayanışmaya geldiğini ve aradığını ifade ederek "Yüzlerce dostumuzun varlığı bize gösterdi ki sanılandan daha kalabalık ve güçlüyüz. Bizleri bu şekilde sindirebileceğini sana iktidar sahipleri bilsin ki, birliğimizden aldığımız güç, bizi en kötü şartlarda bile ayakta tutmaya, mücadele azmimizi korumaya fazlasıyla yetiyor.

Muhbirliği, adaletsizliği ve faşizmi alışkanlık edinenler de bilsin ki arkadaşlarımız yine bizimle birlikte olacak ve kaldıkları yerden mücadeleye devam edecek" dediler.