< < Mersin Serbest Bölge’de İş Cinayeti

Mersin Serbest Bölge’de bulunan ASTEKS Tekstil’de, kullanılmayan makineleri taşırken asansör boşluğuna düşen 28 yaşındaki Mustafa S. hayatını kaybetti. 

Olayı duyuran Dev Tekstil Sendikası Çukurova Temsilciliği bir açıklama yaparak, 8 Mart gecesi saat 22.00 sularında yaşanan bu “kazanın”, tekstil işçilerinin nasıl bir köle gibi saatlerce çalıştırıldığını gösterdiğini söyledi. Gün boyu kendi işlerinde çalışan işçilerin, eksik mesai ücretleriyle gece yarılarına kadar, çalıştırıldığını ve kendi işleri dışında da çalıştırıldığını söyleyen sendika, Mustafa S.’nin yapmakla mükellef olduğu asıl işi değil, kendi sorumluluğunda olmayan başka bir iş yaptırılırken hayatını kaybettiğini vurguladı.

Kullanılmayan tekstil makinelerini depoya taşımanın hiçbir tekstil işçisinin görevi olmadığını söyleyen sendika, taşıma işinin başka bir iş alanına girdiğini ancak gece yarısı hiçbir işçiye yaptırılamayacağını vurguladı.

“Bu acı olaya, bu iş cinayetine vesile olan sorumlular, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Mustafa’nın annesine, sevdiklerine bu acıyı yaşatanlar bunun hesabını vermelidir” diyen Dev Tekstil, “Diğer taraftan Mersin Serbest Bölge’de, patronların yarattığı bu sömürü cehenneminde kuralsızca, kölece çalıştırılan işçilerin sorunlarının görülmesi için ille de işçilerin ölmesi mi gerekmektedir? Serbest bölgede çalışan işçilerin haber konusu olabilmeleri sadece ölmeleriyle mi mümkün olacaktır? İşçilerin sorunlarıyla ilgilenen tek devlet kurumu cenaze müdürlüğü mü olacaktır?” diye sordu.