< < Real Market Kadın İşçileri 8 Mart'ta Metro Mağazası Önünde...

Real Market Kadın işçileri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde gasp edilen tazminatları için Metro Market Kozyatağı mağazası önünde eylemdeydi.

İSTANBUL - Real Market mağazalarının işçileri gasp edilen tazminatları için mücadeleyi sürdürüyor. Beğendik ailesine ait olan ve hileli iflasla kapatılan Real Market mağazalarında çalışan işçiler, gasp edilen tazminatlarının ödenmesi için 2017 yılının yaz aylarından bu yana Beğendik ailesine ait mağazalar önünde yürüyüşler ve basın açıklamaları yapmaya devam ediyor.

Real Market işçileri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde de Metro Market Kozyatağı mağazası önünde eylemdeydi.

Saat 11.00'den itibaren Metro Market Kozyatağa mağazası önünde toplanan çoğunluğunu kadın işçilerin oluşturduğu Real Market işçileri "8 Mart'ı Mücadelemizde Yaşatıyoruz Direne Direne Kazanacağız - Real Market Direnişçisi Kadınlar", "Haklarımızı Gasp Ettirmeyeceğiz / Real Market İşçileri" yazılı pankartlar açtı.

DİSK Nakliyat İşçileri Sendikası ile birlikte mücadeleyi yürüten Real işçilerine, sendikanın örgütlü olduğu işyerlerinden kadınlar da destek verdi.

"Real İşçisi Köle Değildir", "Direne Direne Kazanacağız", "Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü""Yaşasın Real Direnişimiz", "Yaşasın Onurlu Mücadelemiz" sloganları atan işçiler "Metro'dan Alma, Sömürüye Ortak Olma", "Real İşçisi Kadınlar Burada Metro/Beğendik Nerede?", sloganlarıyla da Metro market müşterilerini boykota çağırdı.

Real Market işçilerini 8 Mart eylemine uluslararası sendika konfederasyonlarından da destek geldi.

Dünya Sendikalar Konfederasyonu adına İtalya'dan USB Ulusal Konfederasyonu Sekreterliğinden Paola Palmieri, Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Sekretaryası Sorumlusu, İlaç Sanayi Endistirisi Çalışanları Ulusal Konfederasyonu Başkanı Giota Tavouları, İran'dan İran Worker's House'tan (İşçinin Evi Örgütü) Omlbani Mirabi ve Sima Asghari Real Market işçileriyle dayanışma için eylemdeydi.

Eylemde ilk olarak söz alan Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, 8 Mart'ın kadınların yüzyıllardır verdikleri mücadele sonucu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olduğunu ifade etti. Dünyanın her yerinde üreten emek veren ve mücadele eden kadınların yiğit kadınların bulunduğunu, Türkiye'de ise Real Market işçilerinin 7 aydır gasp edilen tazminatları için mücadele ettiklerini, kadın işçilerin de bu mücadelede etkin bir şekilde yer aldıklarını belirtti. Real Market kadın işçilerinin 8 Mart'ı kutlamak için de yine sokakta eylemi tercih ettiklerini ve Metro mağazası önünde eylemde olduklarını aktaran Küçükosmanoğlu, tüm üreten, emek veren kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Günü'nü kutladı.

Ardından Dünya Dünya Sendikalar Konfederasyonu adına İtalya'dan USB Ulusal Konfederasyonu Sekreterliğinden Paola Palmieri söz alarak İtalya'dan emekçi kadınların selamlarını ileterek, Real işçileriyle birlikte olmaktan onur duyduklarını söyledi. Bugün İtalya'da 8 Mart nedeniyle 17 şehirde kadınların kitlesel eylemler yapacaklarını belirtti. Emperyalistlerin, kapitalist sınıfın kadınlara düşman olduğunu bu nedenle kadınlar olarak kavga etmeleri mücadele etmeleri gerektiğini söyleyen Palmieri, bu yağmurlu günde mücadelede, eylemde olan Real işçilerini kutlayarak, "Kadınlar olarak bizler mücadelemizle mutlaka kazanacağız" dedi.

Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Sekretaryası Sorumlusu, İlaç Sanayi Endistirisi Çalışanları Ulusal Konfederasyonu Başkanı Giota Tavoulari ise PAME olarak burada Real işçileriyle olmaktan çok mutlu olduklarını, Real işçilerinin hak arama mücadelesine destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Dünyanın her yerinde işçilerin mücadelesinin ortak olduğunu söyleyen Tavoulari, kadınların da mücadelesinin ortaklaştırılması gerektiğini belirtti.

Yunanistan'da işçi düşmanı politikalara karşı mücadele ettiklerini söyleyen Tavoulari, aynı zamanda açık arttırma yoluyla halka ait evlerin satılmasına karşı, düşük ücretle çalıştırmaya karşı mücadele verdiklerini söyledi. Mücadelelerinin bastırılmaya çalışıldığını ifade eden Tavoulari, "Buna rağmen mücadelede kararlıyız, mutlaka kazanacağız. Bizler haklarımızı korumak için sarı sendikacılığa, patron sendikacılığına karış mücadele ediyoruz. Bizler insanın insanı ezdiği düzeni ortadan kaldırıncaya kadar mücadele edeceğiz. Bu mücadelede kadınların yeri çok önemlidir. Yaşasın sınıf tabanlı mücadele, yaşasın kadınların mücadelesi yaşasın sınıf dayanışması" diyerek sözlerini tamamladı.

İran'dan İran Worker's House'tan (İşçinin Evi Örgütü) Sima Asghari, Türkiye'deki kadınları ve Real market işçisi kadınları selamlayan Mirabi, "Sizler marketlerde, fabrikalarda, hastanelerde ve bir çok işyerinde çalışıyorsunuz. Bugün annelerin, genç kadınların ve tüm işleyen (çalışan emek veren) kadınların günüdür. Hepinize kutlu olsun. Hepiniz daha iyi günlere ulaşmak için çalışıyorsunuz. Biz İran'daki sendika konfederasyonlarının temsilcileri olarak Omlbani Mirabi ile birlikte sizlerin hakları için ellerimizi kaldırmaya, sözlerimizi bir etmeye geldik. Sizin sözleriniz bizim sözlerimiz, sizin yüreğinizdeki bizim yüreğimizdekidir. Mücadelemiz bir olsun" dedi. İran'lı kadınlar olarak Filistinli kadınların mücadelesine de destek verdiklerini belirten Asghari, emperyalistlere karşı mücadele verdiklerini ifade ederek "Onlar için artık iyi gün yoktur. Burada sizlerle olmaktan ve tanımaktan çok mutlu olduk. Mücadelemizi birlikte büyüteceğiz. Hepinizin 8 Mart'ı kutlu olsun" dedi.

Real Market işçileri adına konuşan Saniye Yılmaz hileli iflas yoluya tazminatlarının gasp edilmesi nedeniyle 7 aydır mücadele ettiklerini, İstanbul, Ankara, Kayseri, Eskişehir, İzmir'de ve İstanbul da Alman Konsolosluğu ve adliyeler önünde, Metro Market mağazaları önünde eylemler, Metro Güneşli mağazasında 5 saatlik işgal eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti. Medya Markt önünde yaptıkları eylemde ise polisin saldırısına uğradıklarını aktaran Saniye Yılmaz, Beğendik ailesine ait mağazalar önünde eylemlerini kararlılıkla sürdürdüklerini ve Beğendik ailesine ait mağazalarını boykot çağrısında bulunduklarını söyledi.

Metro Market'ten alışveriş yapan şirketler ve mağazalar önünde de eylem yaparak bu firmaların Metro Market'i boykot etmeleri çağrısında bulunarak işgal eylemleri yaptıklarını belirtti.

Real Market işçileri, metal işçileriyle dayanışma eylemi, Filistinli Ahed Tamimi ile dayanışma eylemi yaptıklarını da aktaran Yılmaz, üyesi oldukları Tez Koop İş Sendikası'nın bu mücadelede kendilerini yalnız bıraktığını ve 7 aydır DİSK Nakliyat İş Sendikası ile birlikte mücadele ettiklerini ve gasp edilen tazminatlarını almak için de mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

İşçiler "Yaşasın Real Direnişimiz", "Kahrolsun Sarı Sendikacılık", "Real İşçisi Burada Tez Kop İş Nerede" sloganları attı.

Real Market işçileri olarak 7 aydır zorlu bir mücadele verdiklerini, buna rağmen Beğendik ailesine ait mağazaların bulunduğu şehirlerde Nakliyat İş Sendikası ile birlikte eylemler gerçekleştirdiklerini ve hileli iflas gösterilerek gasp edilen tazminatlarını alıncaya kadar da eylemlerinin süreceğini belirtti.

İşçiler saat 14.00'e kadar sloganlarla eylemi sürdüdü. Buradan Birleşik Metal İş Sendikası'nda gerçekleştirilecek olan etkinliğe geçtiler.