< Mücadeleci Sendikalar: "Fernas İşçileri 'Biz Kazandık!' Diyecek"

Fernas Maden İşçileriyle dayanışma için dün Nakkaştepe'de bulunan Koç Holding önünde nöbet eylemi yapan Mücadeleci Sendikalar, nöbeti basın açıklaması yaparak sonlandırdı.

Mücadeleci Sendikalar adına  Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Fernas işçilerinin direnişin 51. gününde açlık grevinin ise 2. gününde olduklarını, Mücadeleci Sendikalar, nerede "Hakkımı Ver" diyen varsa onların yanında yer alan sendikalar olarak Fernas işçilerinin sesi olmak için Koç Holding önünde gece nöbetinde bulunduklarını ve bu haklı mücadelede sonuna kadar yanlarında olacaklarını vurguladı.

 

 

 

"Fernas İşçilerinin Mücadelesi Çığ Gibi Büyüyor"

Fernas işçilerinin mücadelesinin çığ gibi büyüdüğünü ve gece boyunca üniversite öğrencilerinden, demokratik kitle örgütlerinden çok sayıda kişinin Fernas işçilerine ses olmaya geldiğini aktaran Keskin "Yine nöbetin sabahında sendikalar, emek örgütleri olarak Fernas Maden işçilerinin mücadelesini selamlıyoruz.  Sermayedarlar istedikleri kadar gözlerini kulaklarını kapatsınlar, taleplerini görmezden gelsinler ama emekten yana olan her kim varsa ver nasıl işçilerinin sesini duyduğu ve ülkenin dört bir tarafında duyurmaya devam edecek. Buradan başta Koç Holding olmak üzere tüm yetkililere hernas maden işçilerinin taleplerini karşılamak üzere sorumluluk almaya davet ediyoruz. Bizler emekten yana olanlar Fernas maden işçilerinin taleplerini başta İstanbul olmak üzere memleketin dört bir yanına taşıyacağımızı buradan ilan ediyoruz" dedi.

Fernas İşçilerinin mücadelesine sadece kendi mücadeleleri olmadığını tüm İşçi sınıfının mücadelesi olduğunu, Fernas işçileri kazanırsa Türkiye işçi sınıfının kazanacağını ifade eden Keskin bu bilinçle, bu akılla bu direnişe sahip çıkacaklarını söyledi.

 

 

 

"Son Sözü Fernas İşçileri Söyleyecek!" 

Keskin sözlerini "Şundan hiç şüphemiz yok ki, bu direnişte son sözü sana nasıl işçileri söyleyecek göğüslerini gere gere 'Biz kazandık, biz kazandık, biz kazandık!' diyecekler. Burada Mücadeleci Sendikalar, emekten yana sendikalar ve kitle örgütleri olarak, Fernas Maden işçilerinin sesini duyurmak için bulunduk" diyerek tamamladı.

 

"Emek Örgütleri ve Konfederasyonların Görevi Direnişlerin Kazanımla Sonuçlanmasını Sağlamaktadır"

Fernas maden işçilerine destek veren diğer  sendikalar ve emek örgütleri adına konuşan Nakliyat İş Genel Sekreteri Erdal Kopal, Fernas "Maden işçileri yaklaşık iki aydır Soma'dan Ankara'ya yürüyerek, taleplerini, çığlıklarını ve isyanlarını duyuyormaya çalışıyorlar. İşçiler Anakara'nın soğuğunda yasaları tanımayan, hak hukuk tanımayan AKP milletvekili Ferhat nasıroğlu'na karşı, onun ortağı olan Koç Holdinge karşı onur mücadelesi veriyor. Bu onurlu mücadelelerine işçi ve sendika düşmanlığına karşı ve hakukuk tanımayan bütün para babalarına karşı veriyorlar" dedi.

Emekten yana sendikalar ve kitle örgütleri olarak en az onlar kadar öfkeli, en az onlar kadar bu mücadeleye dört elle sahip çıkmak zorunda olduklarını  söyleyen Kopal ,  kitle örgütlerine ve konfederasyonlara seslenerek Onların asli görevleri direnen ve mücadele eden işçilerinin yanında olmaktır. Onların görevleri bu mücadeleleri daha da büyütmek, dayanışma ile kazanımla sonuçlanmasını sağlamaktır" dedi.

 

"Fernas Maden İşçileri Haklarını  Alıncaya Kadar Mücadelemiz Devam Edecek"

Emekten yana sendikalar ve emek örgütleri olarak işi onuru sendika hakkı ve geleceği için direnen maden işleriyle birlikte olmaya bu mücadeleyi güçlendirmeye devam edeceklerini vurgulayan Kopa "Nöbetimiz sonlandı fakat biz Koç  Holding'in ortağıyla bu sorunu çözerek maden işçilerinin hakkı olanı vermesini istiyoruz. Alıncaya kadar da mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" dedi.

Nöbet Fernas maden işçilerinin mücadelesini destekleyen sloganlarla sona erdi.