< < Babacan Kargo İşçisi Kaplan Patron ve Çeteleri Tarafından Darp Edildi

Antep'te Babacanlar Kargo'da işten atılan ve işyeri önünde 178 gündür işe dönme mücadelesi veren işçilere patron ve çeteleri saldırdı. Saldırıda yaralanan işçi Adem Kaplan hastaneye kaldırılarak 5 gün iş göremez raporu aldı.

ANTEP - Babacanlar Kargo işçileri, güvencesiz, düşük ücretler ve günde 13-14 saati bulan ağır çalışma koşulları nedeniyle (Tüm Taşıma İşçileri Sendikası) TÜMTİS’e üye oldular. Patron ise işçileri tehdit ederek, baskı ve zor yoluyla sendikadan istifa ettirmeye çalıştı.

İşçilerin istifa etmeyi kabul etmemesi üzerine de 26 Ağustos 2017 tarihinde yakın akrabaları ve diğer adamları ile birlikte saldırıp darp ederek TÜMTİS üyesi 9 işçiyi işten çıkarmıştı. İşçiler bu olayın ardından şirket merkezi önünde direnişe başlamışlardı. 178 gündür işyeri önünde mücadeleyi sürdüren işçilere patron ve çetelerinin saldırısı devam ediyor.

İşçilerin eylemi sürecinde şiddet kullanan, işçileri darp eden kendisi olduğu halde işçileri suçlayan beyanlar içeren ihtarnameler göndererek kışkırtıcı tutum ve davranışlarını sürdüren Babacanlar Kargo patronu işçileri OHAL’den faydalanarak asılsız gerekçelerle şikâyet etmekten de geri durmadı.

İşçilerin mücadelesini kırmak için kaçak işçi çalıştırmaktan da kaçınmayan patron, işten çıkardığı sendika üyesi işçilerin yerine Suriyeli işçileri getirerek kayıt dışı bir şekilde çalıştırdı. TÜMTİS’in gereken işlemlerin yapılması için yetkili merci ve kurumlara yaptığı tüm başvurular ise sonuçsuz kaldı.

Babacanlar Kargo patronu, son bir adım olarak bu sabah saatlerinde yine şirket merkezi önüne gelmekte olan sendika üyesi işçilere saldırıp darp etti. İşçilere yönelik şiddet, sağlık raporlarıyla kanıtlandı.

Saldırının ardındanTÜMTİS Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Babacanlar Kargo işvereninin işçilere yönelik bu eylemi sendikal hak ve özgürlüklere yapılmış açık bir saldırıdır. Başta konfederasyonumuz olmak üzere tüm sendikaları, emek ve meslek örgütlerini Babacanlar Kargo işçilerinin mücadelesine destek vermeye, sendikal hak ve özgürlüklere yöneltilmiş bu saldırı karşısında tutum almaya ve dayanışmaya çağırıyoruz” denilerek Babacanlar Kargo işçilerine destek çağrısı yapıldı.