< Zile'ye HES Protestosu İçin Gidenlere Jandarma Engeli

Zile ilçesindeki HES inşaatını protesto için İstanbul'dan gelen Tokat-Yozgat Güçbirliği Platformu üyeleri eylem yasağı gerekçe gösterilerek Tokat-Yozgat il sınırında jandarma tarafından durdurularak ilçeye alınmadı.

TOKAT - Zile ilçesinden geçen Çekerek Irmağı üzerine yapılan HES inşaatını protesto etmek isteyen Tokat-Yozgat Güç Birliği Platformu üyeleri valiliğin kararı bulunduğu gerekçesiyle engellenerek ilçeye şehre alınmadı. İstanbul'dan otobüsler ile gelenler Tokat -Yozgat il sınırında jandarma tarafından durduruldu.

Tokat Valiliği tarafından Zile ilçesinde gösteri yürüyüş ve benzeri etkinliklerin 17 gün süreyle yasaklanması gerekçe gösterilerek Tokat-Yozgat Güç Birliği üyesi çevreciler ilçeye alınmadı. Jandarma ve çevik kuvvet polisleri tarafından Tokat-Yozgat Karayolu bir süre trafiğe kapatıldı. Basın açıklaması yapmak isteyen çevreciler ile görüşen Tokat İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Birol Çavuşoğlu, alınan karar nedeniyle ilçede basın açıklaması yapamayacaklarını iletti. Bunun üzerine çevreciler Tokat-Yozgat il sınırında bulunan boş alanda basın açıklaması yaptı. "HES'lere geçit vermeyeceğiz" pankartı açan çevreciler "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganı attı.
Tokat- Yozgat Güçbirliği Platformu adına basın açıklamasını okuyan Hüseyin Çelik, "Tokat -Yozgat Güçbirliği Platformu ve bölge köylüleri HES'lere ve kamulaştırma işlemlerine karşı onlarca dava açmıştır. Devam eden davalarda yürütmeyi durdurma kararları verilmesine rağmen HES şirketi siyasi iktidarın ve kolluk güçlerinin de tam desteğini alarak ırmağımıza, tarlalarımıza, yaşam alanlarımıza telafisi mümkün olamayacak derecede zarar vermiştir. Ancak bizleri hiçbiri sindiremeyecektir" dedi.
Okunan basın açıklamasının ardından çevreciler halay çekerek HES projesini protesto etti.