Validebağ Korusuna İlişkin İtiraz Reddedildi

Üsküdar Belediyesi, Validebağ Korusu'yla ilgili imar planı hakkındaki yürütmeyi durdurma kararına itirazda bulundu. Bölge İdare Mahkemesi ise itirazın reddine karar verdi.

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu'nun imara açılmasına karşı mücadele yıllardır devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde yine polis eşliğinde gelen ekiplerin 'yol çalışması ve çevre düzenlemesi' yapıldığı iddiasıyla kamypklarla gelerek alana kum boşalması üzerine Validebağ Gönüllüleri ve çevre savunucularının tepkileri üzerine boşaltılan kum geri çekilmişti.

Validebağ Korusu için hazırlanan imar planına ilişkin hukuki mücadele sonucunda Validebağ Korusu için hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı hakkında, İstanbul 6. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Validebağ Korusu'nu imara açmakta ısrar eden Üsküdar Belediyesi ise karara itirazda bulundu. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Üsküdar Belediyesi'nin karara itirazının reddine karar verdi.

Bölge İdare Mahkemesi kararında "Dava dosyasında mevcut bilgi ve belgelere göre, itiraz istemine konu edilen Mahkeme kararı Dairemizce de uygun görülmüş olup, itiraz dilekçesinde belirtilen hususlar söz edilen kararın kaldırılmasını gerektirecek mahiyette olmadığından itirazın REDDİNE, dava dosyasının mahkemesine iadesine, 09/09/2021 tarihinde kesin olarak oybirliğiyle karar verildi" denildi.

Validebağ Gönüllüleri konuya ilişkin gelişmeleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Paylaşımda "5-0 çünkü 3 karar Yürütmeyi Durdurma kararı, 2 karar Yürütmeyi Durdurma kararına itirazın reddi. Tamam, nihai bir karar değil. Yürütmeyi Durdurma kararına 2. kez itiraz etmişler. 2.kez reddedilmiş. 5 kere daha itiraz edilse yine haklı olan kazanacak. Adalete güveniyoruz çünkü haklıyız" denilerek yaşam alanlarını koruma kararlılığı ifade edildi.