Bir 1 Mayıs daha yaklaşıyor. Proletaryanın kapitalizme karşı savaş günü kutlu olsun.

Dünyanın her yerinde Afrika’dan Asya’ya, Latinlerden, Kuzey Amerika’ya, oradan Avrupa, Ortadoğu, Kürdistan ve Türkiye’ye kadar işçiler, emekçiler, gençler eylem alanlarını dolduracak. Yoğun emek sömürüsüne, ağır çalışma şartlarına, açlığa, yoksulluğa, kapitalizmin onları geleceksizliğe mahkum etmesine karşı kavga büyümeye devam edecek.

Dünya genelinde kapitalizm artık insanlığı ileriye götürecek bir toplumsal sistem değil, tersine insanlığın tüm birikimini, gelişimini, potansiyelini ve dünyanın kendisini daha fazla kar ve sermayenin çıkarları uğruna yıkıma uğratan bir konuma gelmiştir.

Yaratılan tüm değerler ve güzellikler sermaye sınıfı ve onların hizmetkarları daha iyi yaşasın diye çocuk yaşta işçiler, genç işçiler acımasız ve katı bir sömürüye tabii tutuluyor. Eğitim sistemleri sermayeye daha nitelikli kadro yetiştirsin diye insan gelişiminin ihtiyaçları ve öncelikleri değil sermayenin ihtiyaçları gözetilerek düzenleniyor.

Geleceğin genç işçileri, emekçileri olacak biz öğrenci gençlik bilimsel, parasız, anadilden yoksun bir eğitim süzgecinden geçerken gerici ideolojilerin ve geleceksizliğin sarmalında umutsuzluğa, karamsarlığa ve yıkıma sürükleniyoruz.

İnsanca ve özgür yaşamanın anlamını kapitalizmin dar burjuva sınıf bakış açısına hapsedildiği kapitalist sistemde, emekçi halklardan, işçi sınıfından, gençlikten ise bir ses yükseliyor: yeni ve özgür bir dünya için savaş çağrısı…

İşte bu 1 Mayıs bu savaş çağrısının eylemlerde, miting alanlarında haykırılacağı, savaşsız, sömürüsüz bir dünya talebinin dillendirileceği bir gün olacak!

Liseli, üniversiteli, işçi gençlik…

Bizleri geleceksizliğe, yoksulluğa, gericiliğe mahkum etmeye çalışanlara karşı gün kavgayı büyütmenin zamanı! Her birimiz geleceğin işçileri olacağımıza göre, kurtuluşumuz işçi sınıfının kurtuluşu ile ortaktır. Gün işçi sınıfının yanında devrimci iktidar ve sosyalizm mücadelesini büyütme zamanıdır! Gün Taksim’i fethetme zamanıdır!

Şimdi Devrim Zamanı!

Yaşasın 1 Mayıs!

İşçi Sınıfı Özgürleşmeden, Öğrenci Gençlik Özgürleşemez!

DEVRİMCİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ (DÖB)