Denizlerin idamının üzerinden tam 47 yıl geçti. O günden bugünlere binlerce genç devrimci, Denizlerden aldıkları mirasla açılan yol, yakılan devrim meşalesi eşliğinde emin adımlarla devrim yolunda yürümeye devam ediyor.

Deniz, Yusuf, Hüseyin üç koca yürekli insan, üç mükemmel kafa, üç militan komünist. Denizler 68 kuşağının yetiştirdiği pratik, önder karakterdeki devrimcilerdi. Liderlik yeteneği, öne atılabilme cüretleri ve devrimci iradeleri Denizleri mücadelenin en ön saflarına kadar taşımıştır. Denizler bulundukları dönem içerisinde işçi grevlerinin yanında, yoksul köylülükle birlikte, gençlik eylemlerinin en önünde en ateşli bir şekilde kavgayı sürdürmüşlerdir. 71 silahlı çıkışıyla burjuva parlamenter ahmaklığı mahkum ederek devrimin zora dayanması gerektiğini pratikleriyle kanıtlamışlardır.

71 çıkışı Türkiye ve Kürdistan tarihinde zora dayalı devrimin adımlarının örüldüğü, yolunun belirlendiği bir süreç olmuştur. Denizler okul sıralarından, Beyazıt’a, Filistin’den Nurhaklara devam eden mücadelelerinde her zaman bir yol açmayı seçtiler, verili olanla yetinmediler. Gençliğin akademik özgürlüğünün, bir devrimden bağımsız olmadığını, halkların kurtuluşunun birlikte bir mücadeleden geçtiğinin bilinciyle yürüdüler. Düşmana karşı amansız bir kararlılık ve cesaret timsali olmaları bizlerin bu yolda emin adımlarla yürümesini sağlıyor.

Faşizmin toplumun tüm ilerici kesimlerini tehdit ettiği şu günlerde bir kez daha Denizleşmenin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Ekonomik ve siyasal bir krizi derin bir şekilde hisseden sermaye sınıfı devrime karşı kendi egemenliğini koruma derdine düşmüşken, Denizlerin yarattığı pratik ve devrimci uzlaşmaz çizgi gerçek kavga yolunu gösteriyor.

Denizleri maceracı, romantik ya da Kemalist göstermek isteyen tüm bu gerici unsurlara karşı, Denizlerin devrimci davasının uzlaşmaya değil kavgaya, kısmı kazanımlara değil gerçek kurtuluşa dayandığını göstermek lazım. Bizleri başarısızlığa, umutsuzluğa, korkuya mahkum etmeye çalışanlara karşı Denizler gibi cüreti kuşanmak lazım. Gençliğin yolu reformculuk değil Denizler gibi yılmaz devrimci savaşım olacaktır!

Şimdi Denizleşme ve devrimi büyütme zamanı!

DENİZLERİN DEVRİMCİ SAVAŞI YENİLMEZDİR!

KAHROLSUN FAŞİZM, YAŞASIN MÜCADELEMİZ!

İDAMLAR BİZİ YILDIRAMAZ!

 

DEVRİMCİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ (DÖB)