Mücadele Birliği | Bildiri-Açıklama

“Dostlarımızdan Ve Okurlarımızdan Ellerinizi Çekin!”

Bu coğrafyada bahar, hep mücadelenin yükseldiği vakittir. Doğanın o büyük diyalektiği kavgaya da kabuk verir, öz verir. Her şey insanın örgütlü çabasıyla nesnel sınırlarını aşmaya çabalar.

Şairin o görkemli dizelerinde ki heyecan vuku bulur sonra; “belli ki yakındır, doğayı ve hayatı sarsacak saat.”

Çağın iki yüzü var; ya sosyalizm ya barbarlık.

Bu iki gücün kavgası bu yüzyıla rengini veriyor. Banliyöler, gettolar, gecekondu semtleri, şehir meydanları, plaza önleri her yerden fışkıran bir mücadele var. Açlık, ölüm, hiçlik ve yabancılaşmaya itilen tüm ötekiler, tarihin yazıldığı sayfalarda “Vardık, Varız, Varolacağız” şiarını haykırıyorlar.

Egemen sınıfın örgütlü gücü devlet, emekçi semtlerinde yaşayan okurlarımızın, dostlarımızın kapılarını kırıp onları zor yoluyla gözaltına aldı. Yandaş ve iki yüzlü basın eliyle de “bakın bunlar terörist” haberlerini servis etmeye başladılar. Burjuvazinin o kirli yüzü hiç değişmiyor. Riyakar, yalancı ve ikiyüzlü bir sınıfa karşı mücadele ettiğimizin farkındayız.

Dostlarımız, okurlarımız gözaltındalar. İnsanca bir yaşamdan ve çağdan yana oldukları için. Komünist oldukları için nezarethanelere kapatıldılar, kapılarına özel silahlı birliklerle dayanıldı. Oysa her biri bu toplumun içinden ve halkla bir arada. Kimi hemşire, kimi işçi, kimi öğrenci.

Peki bu korku ve saldırı niye? Faşizm bütün despotluğuna, karanlığına ve saldırılarına rağmen, devrimin toplumsal ordusunu yok edemiyor. Kapitalizmin mezar kazıcısı emekçiler kavgada ve mücadelede. O yüzden onun en ileri bilince sahip kesimlerine saldırı en başta geliyor. Kürt halkı, Aleviler, sosyalistler ilk hedeftekiler.

Lakin tüm bu saldırı dalgası yetmiyor.

O yüzden onlara bir kez daha sesleniyoruz; Emekçi sınıflar tarafından mülksüzleştirileceksiniz! Tüm açık devlet terörünüze rağmen yönetemiyorsunuz. Tarih denilen o büyük köstebek kazmaya devam ediyor. Çağın yüzü sosyalizmden yana. O yüzden dostlarımızdan ve okurlarımızdan ellerinizi çekin!

ŞİMDİ DEVRİM ZAMANI

YAŞASIN DEVRİMCİ DAYANIŞMA