Soldaki fotoğrafta acılı bir anne var. Sağdakinde ise ona bu acıları yaşatan “vatan kahramanı” bir faşist! Soldaki kadın, gencecik kızının ölümüne ağıtlar yakıyor, “ben çocuklarımı bir uzman çavuş tecavüz etsin diye mi büyüttüm” diye haykırıyor. Sağdaki faşist, işlediği insanlık suçuna rağmen “dokunulmaz” biri olarak ordudaki görevine devam ediyor.

Batman’da 18 yaşında gencecik bir kadın intihar girişimde bulundu bir ay önce. Hastaneye yetiştirdiler. Yoğun bakımda yaşamda tutmaya çalıştı sağlıkçılar. 18 yaşında gencecik bir insan, hayatına neden kıyar? Bir mektup bulundu sonra. Genç kadın 20 gün boyunca zorla alıkonulduğunu, tecavüze uğradığını söylüyordu. Ölümle tehdit etmişti tecavüzcü, “sana inanmazlar” demişti. Mektubunda “Beni tehdit etti. Eğer söylersem beni öldüreceğini söylüyordu. Artık öleceğim için korkmama gerek yok” diye yazmıştı genç kadın.

İntihar girişiminden sonra çıktı mektup ortaya. Adli tıp raporları tecavüzü doğruluyordu. Aile şikayet etti. Tecavüzcü gözaltına alındı.

18 yaşında hayatının baharında bir genç kadını 20 gün zorla alıkoyup tecavüz eden bu “vatan kahramanı” faşist, Musa Orhan adındaki uzman, “bana bir şey olmaz” deyip genç kadını ölümle tehdit eden bu soysuz, savcılıkta “sarhoştum, hatırlamıyorum” diyecekti. Ve gerçekten de bir şey olmadı ona. İfadesi alındı, serbest bırakıldı.

Tecavüzcü, görevinin başına döndü. Görevi? Malum. Hakkını ve özgürlüğünü isteyen bir halka her türlü zulüm uygulamak. Tecavüz de onlardan biri.

Kürdistan’da tecavüz, sistematik bir saldırı olarak kullanılıyor. Bırakın cezalandırılmayı, bu insanlık müsveddesi soysuzlar, özel olarak teşvik ediliyor, hatta bu konuda eğitiliyor. Bir devlet politikası olarak Kürt kadınlara saldırı, her geçen gün yoğunlaşıyor. Faşist devlet çok iyi biliyor ki, Kürt kadını özgürlük mücadelesinden kopartılmadan Kürt halkının özgürlük mücadelesi durdurulamaz. Musa Orhanlar bu yüzden korunup kollanıyor. Bu yüzden besleniyor, bir halkın üzerine salınıyor.

Kar etmeyecek bu zulmünüz de. Yenileceksiniz! Tecavüzcülerinizle birlikte yok olup gideceksiniz.