Mahallenin kabadayısı olmak zor! Esip gürlemek, narayı koyuvermek yetmiyor her istediğini elde etmeye. Hiç beklemediğin bir köşe başından bir başka kabadayı fırlayıveriyor karşına.

TSK, MİT ve dinci çeteler gitti Libya’ya. Mısır’ın burnunun dibine. Mısır askerleri de bugün itibariyle silahlarını kuşanıp geldiler İdlib’e!

Simgesel bir kuvvet, yaklaşık 150 kişilik Mısır askeri birliği Hama askeri havaalanına indi. “Genişletilmiş İdlib”in Serakıp çevresine mevzilendi. Libya’nın petrolü, doğalgazı derken, İdlib’e çöreklenme hayalleri de zora girdi!

Libya’da karşı karşıya gelen iki ülke, böylece Suriye’de de karşı cephelerde konumlanmış oldular.

İdlib’e gönderilen kuvvetin niceliği önemli değil. Mühim olan siyasal içeriği. Mısır, Türkiye’nin bölgede dilediğince at koşturmasına kesinlikle karşı çıkacağını üst perdeden ve net bir şekilde ilan etmiş oldu. Ve askeri anlamda Mısır, ciddi bir güç. Ne Hafter’in derme çatma kuvvetlerine, ne kemirile kemirile eritilen Esad’ın Suriye’sine benzer.

Yunanistan yeni yaptırımlar için AB’ye başvurduğunu açıkladı. Karşılığında bakan Akar, soluğu Meriç kıyısında, sınırda aldı. Yine tehdit, gözdağı.

Bu sefer Kıbrıs başkanı, TC’yi dizginlesin diye Kremlin’i aradı. Lavrov yakında Kıbrıs’a gidiyor. Görünen o ki “dostum Putin” Kıbrıs’tan yana ağırlığını koyuyor. Zaten Moskova, Libya’da ateşkes konusunda Ankara ile anlaşamadıklarını açıkladı.

Ankara nereye dönse karşısına yeni engeller dikiliyor. Çember daralıyor. Her önüne gelene efelenen dinci faşizm, şimdi ya her önüne gelenden kötek yiyecek, ya bazı şeyleri sineye çekecek.