< < Alenileşen İşkence

Devrimciyseniz, faşist devletin hedefindesiniz. Kürtseniz, hedeftesiniz. Bir Kürt kadın devrimciyseniz, en ağır işkencelerle yüzleşmeniz kaçınılmaz!

Dün Amed’de evinin kapısı kırılarak gözaltına alınan Sevil Rojbin Çetin, baskının sürdüğü üç buçuk saat boyunca ağır işkencelere maruz kaldı.

Bakan Akar’ın “Türklerle Kürtler etle tırnak gibidir” sözlerini söylediği gün, faşist devletin işkenceci polisi, ev baskını sırasında polis köpeklerini saldırttı Çetin’in üzerine. Bacaklarında vücudunun çeşitli yerlerinde köpek saldırısı sonucu ciddi yaralanmalar oluştu. Ölümle tehdit edilen Çetin’in gözleri bağlıyken yarı çıplak fotoğrafları çekildi. Tüm bu işkence boyunca binadaki diğer daireler tek tek polis tarafından tehdit edildi, dışarı çıkmaları engellendi.

İşkence böylesine ulu orta. İşkenceciler pervasız. Daha yakın dönemde Diyarbakır Emniyeti’nden servis edilen işkence görüntüleri, pervasızlığın ne düzeylere ulaştığını gösteriyor. Eskiden tüm gözaltılarda çok yoğun işkence yapılır, ama bu işkencelerin açığa çıkmaması için devlet her şeyi yapardı. Şimdi bırakın gizleme telaşını, neredeyse canlı yayın işkence yapılıyor. Bu insanlık müsveddeleri, yaptıkları işkencelerle ya da savaş cephesinde kestikleri kellelerle sosyal medyada övünüyorlar. Her şey aleni!

Aleni, çünkü tam da toplumda korku yaratmak amacıyla yapılıyor hepsi. Bilinçli bir devlet politikası olarak yapılıyor. Birkaç kendini bilmez polisin işi değil, ne de yöneticilere rağmen yapılıyor. Hayır, dinci faşist iktidarın ve bir bütün olarak devletin bilinçli bir politikası. Tıpkı sosyal medyada ortalığa saldıkları düzeysiz it sürüsü gibi, yahut sağa sola tehdit mesajları gönderilmesi gibi. Hepsi ama hepsi devrim cephesinde bir korku, tedirginlik, kaygı yaratma amacıyla uygulanan politikanın görüngüleri.

Sermaye cephesi korku içinde. Gerçekten korku içinde. Korkusunu bastırmak için sınırsız bir vahşetle düşman cepheye korku salma derdine düşmüş. Ama ne yapsa olmuyor. Uyguladıkları vahşet pervasızlaştıkça korku değil öfke yaratıyor. Öfke adım adım kararlılığa evriliyor.