Ne günlere kaldık. Hükümet, müjde diye sürekli baskı, denetim, ceza uygulama ve araçlarını sıralıyor. Bunu istihza olsun diye de yapmıyor üstelik!

Bu işin başını çeken Reis idi. Hatırlanacaktır, Diyarbakır’da yaptığı bir seçim konuşmasında “yeni bir yüksek güvenlikli cezaevi yapacağız Diyarbakır’a” diyerek Amedlilere müjdeler vermişti! Ne anlamlı bir seçim vaadi! Başkasının çocuklarına şehitlik dileyen bir hükümetten başka ne beklenir ki!

Son inci malum SS’den... Her gün onlarca insanın internet paylaşımlarından ötürü kovuşturmaya uğradığı, binlerce insanın sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklandığı ülkenin içişleri bakanı olarak sabah akşam cümle alemi tehdit eden, devlet saflarındaki gazeteci için bile “namussuz” diye üst üste paylaşım mesajları atan SS, yapılanlar yeterli bulmadığından olsa gerek, halkımıza müjde verdi: Siberay kuruluyor! Hayır bu şarkıcı adı falan değil! Bilgisayar alemi için kullanılan “cyber” (siber) ve devletimizin her kelimenin ardına eklemeyi pek sevdiği “ay” kelimelerinden oluşuyor.

Şöyle buyuruyor hazret: “Şu anda dünyaya örnek ve birçok ülkeye ders verdiğimiz bir merkezimiz var. Ve burada bu konularla ilgili çok profesyonel yüzlerce arkadaşımız var. Ve inanın siber devriyelerle sanal alemde müthiş bir performans sergiliyorlar ve bunu hukuk, savcılarımız, hakimlerimizle eş güdüm içerisinde takip ediyorlar. Size şimdi bir yenilikten daha bahsedeceğim. Hani bizim Kızılay'ımız var, Yeşilay'ımız var, onların her birinin çok önemli etkinlikleri var, şimdi Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Siber Suçlar dairemizin içerisinde Siberay diye, özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi siber suçlardan korumak için yeni bir program başlatıyor. Siber devriyelerle, çocuklarımıza ve gençlerimize musallat olanlara gerekli cevapları verecekler.”

Müjdeyi görüyorsunuz. Sabah akşam sanal alemde paylaşım kovalayan, hemen @EmniyetGM etiketiyle şikayet eden trol ordusu, tıpkı bekçi üniforması giydirilenler gibi “Siberay üniforması” içerisinde peşimize düşecek! Malum, özellikle tivitırda görev yapan “ak-troller”in ifşası ve ardından Twitter şirketi tarafından hesaplarının kapatılmasından sonra, bu toplum tortusu güruha bir iş lazım!

Polis gününde emekçi yığınlar için düşman algısı ile özdeş TOMA’lar, Kirpiler, çeşitli zırhlılar geçit töreni yapar; trafik şube araç çekicilerle boy gösterir, yoksullar için tam bir yiyici tayfa olan zabıta türlü araçla caka satar... Bir bu çakma siber trol ordusu eksikti, o da geliyor “hamdolsun!”

Anlık yaşayan, yarına çıkıp çıkamayacağını bilemeyen bir burjuva hükümetin attığı adımlar bunlar. Ne alay, ne ironi! Sadece korkunun alameti. Gerçek ordularıyla yıldıramadıkları bir halkı böyle çakma “sanal ordu” ile yıldırabileceklerini düşünmeleri bile yuvarlandıkları aczin göstergesi değil mi?