Rakamlar... Ölen ve yaralanan, sakat kalan, bir daha asla normal bir yaşam süremeyecek olan insanlara dair…

Anne karnındakinden tutun, birkaç aylık bebeklerin ölümüne, ebeveynlerin kucağında cansız yatan birkaç yaşındaki çocuklara... Annesinin, kardeşinin ölüsünün başında kıpırtısız kalakalmış çocuklara...

Çocuklarını yitirmiş annelere, evlatları için göz yaşı döken aksakallı kocalara dair rakamlar...

Siyonist rejimin vahşetini hangi rakam resmedebilir ki! Küçücük bir kara parçasında taş üstünde taş bırakmayan ağır bombardımanların, yakılıp yıkılan binaların, sürülüp yurdundan çıkartılan insanların yaşadıklarını. Bombardımandan kaçıp BM kampında çadırlarda hayatta kalmaya çalışan insanları alev alev yakan başka bir bombardımanın vahşetini hangi rakam aktarabilir!

Siyonist İsrail, iki gün arayla çadırlara sığınan Filistinlileri bombaladı. Çocuk, kadın, yaşlı alevler içinde parçalanmış bedenler... Bu vahşeti aktarabilecek rakam; bu cani sürüsünün katliamlarını resmedebilecek bir anlatım yok!

Topyekûn yok oluşun eşiğine gelmiş bir halk... Sadece çocuklarını değil, bir bütün olarak kendini feda etmekten çekinmeyen Filistin halkı, bedenini kavuran yangınla tüm dünyayı ateşliyor! Tüm dünya, bu baş eğmez onurlu halkın tarihsel fedailiği karşısında ayağa kalkıyor!

Bakın artık Avrupalı emperyalist efendiler bile, açıktan Siyonist rejimi destekleyemez hale geldi. Gizli kapaklı dolaplar çevirmek zorunda kalıyorlar Siyonist İsrail rejimini desteklemek için. Filistin devletini tanımak zorunda kalıyorlar, basın önünde İsrail’i eleştirmek zorunda kalıyorlar.

Üniversitelere dalga dalga yayılan Filistin’e destek eylemleri polis saldırıları altında giderek yayılıyor. Amerika, Avrupa, Asya, Afrika... emekçi halklar kahraman Filistin halkıyla, Filistin’in özgürlük savaşıyla, Filistin devrimiyle dayanışmak için meydanlarda, sokaklarda, kampüslerde ayakta!

Kapitalist uygarlık çürüdü, tel tel dökülüyor. İliklerine kadar çürüdü. Yozluktan, vahşetten, zulümden, ölüm ve dehşetten başka sunacak bir şeyi yok insanlığa. Ve büyük insanlık, dört bir yanda bu zulüm düzenine karşı savaşta.

Yiğit Filistin halkı, kendi yok oluşu pahasına bu büyük isyanda, bu büyük savaşta en önde dövüşüyor şu anda. Filistin’in özgürlüğü, tüm dünya halklarının özgürlüğüdür; Filistin’in özgürlüğü emperyalist-kapitalist sisteme vurulacak en büyük darbelerden biridir. Bu yüzden dünya halkları haykırıyor hep bir ağızdan: “Nehirden Denize, Özgür Olacak Filistin!”