< < Nurcan'ın Katiline En Ağır Ceza İstendi

Nurcan Arslan’ı katleden muhtar Abdullah Melih Barış’ın yargılandığı davanın 9’uncu duruşması Bakırköy Adliyesi 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  Mütaalasını açıklayan savcı, tutuklu sanık Barış'ın kasten ve planlı öldürme suçunu işlediğini ifade ederek bu suçtan cezalandırılmasını istedi. Duruşma, 12 Nisan’a ertelendi.

İSTANBUL - Küçükçekmece’de 30 Ocak 2016’da Nurcan Arslan’ı katleden muhtar Abdullah Melih Barış’ın yargılandığı davanın 9’uncu duruşması Bakırköy Adliyesi 16.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Nurcan Aslan’ın ailesi avukatları ve tutuklu sanık Abdullah Melih Barış katıldı.

Mahkeme heyeti daha önce tanık olarak dinlenilen polisin ifadesini okudu. Tanığın beyanı ve sanığın savunmasının doğru olmadığı ifade edildi ve kayıtlara geçildi. Sanık avukatı yeni bir Adli Tıp Kurumu raporu alınmasını istedi. Savcı, bu talebin reddi yönünde görüş bildirdi. Mahkeme heyeti de, sanığın suç ehliyeti olup olmadığı yönünde adli tıp raporu alınması yönündeki talebin reddine karar verdi.

Kararın ardından mahkeme heyeti Savcı esasa dair görüşünü açıkladı. Savcı, Abdullah Melih Barış'ın kasten ve planlı öldürme suçunu işlediğini ifade ederek bu suçtan cezalandırılmasını istedi. Nurcan Arslan’ın avukatları savcının görüşüne ilişkin beyanda bulunmak amacı ile süre talep etti. Arslan'ın diğer avukatı da, “Sanık maktule karşı tasarlayarak kadın cinayeti işlemiştir. Öyle bir karar verin ki hiçbir erkek bir daha kadın cinayeti işlemeye cesaret edemesin. Sizden en ağır cezayı vermenizi istiyoruz” dedi.

Son olarak konuşan sanık Barış, tanığın ifadesini kabul etmediğini ve haksız tahrik indirimi almak için yalan söylemediğini iddia etti. Sanık da savunmasını hazırlamak için süre talep etti. Son olarak kararını açıklayan heyet sanık ve avukatlara savunma hazırlamak için süre verilmesini karar vererek davayı 12 Nisan’a erteledi.

Davanın karar duruşması bir sonraki duruşma olacak. Ayrıca avukatlar, savcının tasarlayarak suçunu işlediği için en üst sınırdan ceza istediği ve indirim uygulanmadığı takdirde ağırlaştırılmış müebbetle hapis cezası alacağını belirtti.

Ayrıca, Bakırköy Adliyesi önünde duruşma öncesinde basına açıklama yapıldı. “Dün Özgecan bugün Nurcan yarın hangi can?” yazılı pankartı açan Nurcan’ın ailesi ve arkadaşları adına Nurcan Arslan'ın kız kardeşi Gülcan Aslan basına açıklama yaptı.

2017 yılında 409 kadının katledildiğini hatırlatan Gülcan, kadına şiddet ve çocuk istismarları sistematik olarak artarken, mahkemelerde iyi hal indirimi alan erkeklerin cezasızlıkla ödüllendirildiğini söyledi. “Erkek egemen sistemin yargı ve yasalarının kadın katillerine cezasızlık pratiği karşısında adalet arayan kadınlar olarak, bugün de buraya Nurcan Aslan için adalet, herkes için adalet demek için geldik” diyen Arslan, “Nurcan Arslan 30 Ocak 2016 tarihinde Küçükçekmece Atakent mahallesinde, arkadaşlık teklifini kabul etmediği gerekçesi ile evli ve 3 çocuk babası katil muhtar Abdullah Melih Barış tarafından 11 kurşun ile sokak ortasında katledildi. Fakat iki yıldır süren davada hiçbir yol katedilemedi. Duruşmaları takip eden avukatımız Sezin Uçar ise yapmış olduğu avukatlık faaliyetleri gerekçe gösterilerek, düzmece iddialarla aylardır tutuklu bulunmaktadır” dedi.

Nurcan Arslan’ın ailesi ve arkadaşları olarak avukatımız Sezin Uçar’ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” diyen Gülcan Arslan sözlerini “İyi hal indirimlerinin tahrik indirimlerinin ortadan kalkması için , tüm kadınların yaşama hakkı için dayanışmaya çağırıyoruz.Devlet hemcinsini korumaya devam ettikçe biz kadınlar da kadın cinayetlerinin politik olduğunu, direnen boyun eğmeyen kadınların var olduğunu haykıracağız. Kadın cinayetlerine karşı sessiz kaldıkça katliamların hız kesmeden devam edeceğini biliyoruz. Özgecan'dan Nurcan'a Nurcan' dan Helin'e katledilen tüm kadınların hesabını sormaya erkek egemen yargının haksız hukuksuz kararlar vermesine engel olmaya devam edeceğiz” diyerek tamamladı.