Bakırköy Hapishanesi'nde bulunan  PKK ve PAJK'lı tutsaklar, "Gün oturacak, düşünecek, susacak, gün değildir, gün topyekün direniş günüdür" diyerek açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.  

İSTANBUL - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Afrin'e başlatılan hava ve kara saldırılarına tepki gösteren İstanbul'da Bakırköy Kapalı Kadın Hapishanesi'nde bulunan PKK ve PAJK'lı tutsaklar, aileleri aracılığıyla basına ulaştırdıkları yazılı açıklamada saldırılara karşı açlık grevine gireceklerini bildirdi.   

PKK ve PAJK'lı tutsakların açıklaması şöyle: "Gün oturacak, düşünecek, susacak, gün değildir, gün topyekün direniş günüdür. Bizler Bakırköy cezaevinde bulunan PKK/PAJK'lı tutsaklar olarak susmayacağız, oturmayacağız, slogan ve marşlarla cezaevini inleteceğiz. Efrîn etrafında kenetleneceğiz. Kanlı ellerinizi Efrîn'den ve halklarımızdan çekin. Değerli ailelerimiz, bizleri sizler yetiştirdiniz. Fedakarlığı, mücadeleyi, direnişi sizlerden öğrendik. Bugün sizlerle beraber sokaklarda, meydanlarda haykırıyoruz: Kahrolsun faşist diktatörlük, yaşasın halklarımızın özgürlük mücadelesi."