Afrin'e yönelik savaş karşıtı sosyal medya paylaşımları nedeniyle Ankara’da ve Muğla'da aralarında gazetecilerin ve HDP yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişinin evinde arama yapıldı. Gazeteci ve HDP yöneticilerinden gözaltına alınanlar var.

Ankara’da polis çok sayıda eve eş zamanlı baskın düzenledi. Aralarında gazetecilerin ve HDP Ankara il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişinin evinde arama yapıldı.

HDP Ankara İl yöneticisi Zeyno Bayramoğlu ve Çankaya ilçe yöneticisi Aslı Bayramoğlu, Artı Gerçek Ankara temsilcisi Sibel Hürtaş ve Mezopotamya Ajansı’ndan Hayri Demir’in evinde de aramalar yapıldığı öğrenildi.

Sibel Hürtaş hakkında 3 günlük gözaltı kararı olduğu bilgisi alınırken gazeteci Hayri Demir de gözaltına alındığı bildirildi.

İHD MYK üyesi Nuray Çevirmen de evine baskın ve arama yapıldı. Şu

Muğla'da HDP Yöneticilerine Ev Baskınları ve Gözaltı

HDP Muğla İl Eş Başkanı ve HDP Bodrum eski İlçe Eş Başkanları gözaltına alındı. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, Afrin saldırısı aleyhinde sosyal medya hesaplarında paylaşım yapan kişiler hakkında soruşturma başlattı. Bodrum’da ikamet eden HDP Muğla İl Eş Başkanı Fesih Aygün ile HDP Bodrum eski İlçe Başkanı Mehmet Polat da dahil 6 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Muğla HDP İl Eşbaşkanı Fatoş Ay’ın da gözaltına alındığı gelen bilgiler arasında.

Bodrum’da Metin Polat’ın, Dalyan da ise Ayşenur Doksan’ın gözaltına alındığı bildirildi.

İHD MYK üyesi Adnan Vural’ın evinde arama yapıldığı öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı muhabiri Seda Taşkın da gözaltına alındı