Avukat Aytaç Ünsal, ölüm orucunu sonlandırdı Bağımsız hekimlerce tedavi edilecek.

Adil yargılama talebiyle ölüm orucunda olan ve Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından verilen tahliye kararıyla, dün Küçükçekmece'de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nden tahliye edilen Aytaç Ünsal'ın durumuna ilişkin bugün Halkın Hukuk Bürosu önünde baro başkanlarının da katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

Avukat Ataç Ünsal'ın tahliyesinin ardından ölüm orucunu sonlandırdığı ve bağımsız hekimlerce tedavi edileceği ifade edildi.

Açıklamada konuşan Didem Baydar Ünsal, Ebru Timtik’in adalet mücadelesinde hayatını kaybettiğine değinerek “Aytaç yanımızda olduğu için sevinçliyiz ama Ebru ablamızı kaybettiğimiz için buruk bir sevinç yaşıyoruz. Ama anısını yaşatacağız, her yerde Ebru Timtik’in adını, yüzünü görecekler” dedi.

İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel Aytaç Ünsal’ın tedaviyi kabul ettiğini belirterek “Baro başkanları olarak adil yargılanma talebinin her zaman arkasında olacağız, hem bu dosyada hem de tüm davalarda. Bu mücadele varlık mücadelemizdir, avukat olma, insan olma mücadelemizdir. Aytaç ölüm orucuna son verdi, birlikte mahkeme salonlarında mücadele etme isteğimizi kabul etti.”

Açıklamada, Yargıtay'ın bu kararı 10 gün önce almış olduğu takdirde Ebru Timtik'in de yaşayabileceği ifade edildi.