Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu Halkalı'da bulunan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde, ölüm orucundaki Aytaç Ünsal'ın tahliyesi talebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde, ölüm orucundaki avukat Aytaç Ünsal'ın tahliye edilmesi talebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

"Verdiğimiz Sözü Yerine Getirelim" 

Avukatlar “Ölüm orucunda olan meslektaşımız Av. Aytaç Ünsal’ın iradesi dışında zorla müdahale işkencesi tehdidi altında tutulduğu Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi önündeyiz. Ebru ablamızı toprağa verdik. Ebru ablamızı adalet isterken şehit verdik. İstiyoruz ki, Ebru ablamızın vasiyetini yerine getirelim. İstiyoruz ki, Ebru ablamıza verdiğimiz sözü yerine getirelim ve Aytaç’ı yaşatalım.” dedi.

 

“Ebru’nun Canını Aytaç’ta Görmek İstiyoruz"

Ebru Timtik’in dayısı Yıldırım Deniz ise “Konuşmak bile çok zor. Biz Ebru’muzu kaybettik. Hayat dolu güzel bir kızı kaybettik. Yaşama sevinci dolu bir kızı kaybettik. O Dersim’in dağ keçileri için bile diyordu ki 'Dayıcım onlara dokunmasınlar.' O bir karıncayı bile incitmezdi. Hayat doluydu ama maalesef bugün aramızda yok. Ama biz onu Aytaç ile yaşatmak istiyoruz. Aytaç’ın yaşamasını istiyoruz. Diyor du ki 'Dayı Aytaç benim küçük kardeşimdir, Aytaç’ı yaşatın. Ne olursa olsun Aytaç’ı yaşatalım. Ebru’nun canını Aytaç’ta görmek istiyoruz" dedi.

Kısıklı’da yapılan ölüm orucundaki avukatlara destek eylemi nedeniyle gözaltına alınan 21 kişiden Hüseyin Kütük tutuklanırken, diğer 20 kişi yurtdışı yasağı ve haftada 2 gün imzayla serbest bırakıldı.avunmaya Özgürlük Koordinasyonu Halkalı'da bulunan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde, ölüm orucundaki Aytaç Ünsal'ın tahliyesi talebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi.