25 Eylül sabahı evleri basılarak gözaltına alınan okurlarımızdan üçü, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sosyalistlere, devrimcilere, yurtseverlere yönelik gözaltıların ve tutuklamaların başat gerekçesi olan “teknik takip” ve “gizli tanık”, okurlarımızın da tutuklanmasının gerekçesi yapıldı.

Mücadele Birliği muhabiri Lütfiye Burcu Kara, Devrimci Öğrenci Birliği'nden Cemal Kara, Yapı ve Yol İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Evrim Özten tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Yapı Yol İş Sendikası yetkili örgütlenme uzmanı Bahar Balcı adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Evler basıldı, cep telefonları ve dijital araçlara el konuldu. Ve Mücadele Birliği İzmir Temsilciliği bürosu kapısı kırılarak basıldı, talan edildi, çeşitli materyallere, kitap ve arşivlere el konuldu. Muhabirimiz Lütfiye Burcu Kara ise İzmir otogarında şehre girer girmez polis tarafından gözaltına alındı.

Yine her gözaltının değişmezlerinden birisi olarak gözaltılara 24 saat avukat kısıtlılığı getirildi. 24 saat sonra görüşen avukatları ise suçlamaların “bildiri dağıtımı, anmaya katılma, yazılama yapma ve basın açıklamasına katılma” temelli olduğunu öğrendi.

Bugün (27 Eylül) savcılığa çıkarılarak ifadeleri alınan okurlarımız tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi ve akşam saatlerinde “yasadışı örgüt üyeliği” suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Lütfiye Burcu Kara Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’ne, Cemal Kara ve Evrim Özten ise Kırıklar 1 Nolu F Tipi Cezaevi’ne götürüldü.

Devrimcileri tutuklayarak, baskı altına alarak, katlederek devrimi engelleyemeyeceksiniz. Baskılarınız bugüne kadar sökmedi, bundan sonra da sökmeyecek! Tutuklananlar derhal serbest bırakılmalıdır. Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük!