Devrimci Öğrenci Birliği'nin de aralarında bulunduğu devrimci gençlik örgütlerinden oluşan "1 Mayıs'a Taksim'e Üniversitelere Özgürlük Kampanya Grubu", 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkma iradesi gösteren arkadaşlarının tutuklanmasını Kadıköy'de protesto edere "Arkadaşlarımızı tutuklanmış olabilirler ama biz bu direnişi büyüteceğiz. Taksim'i zaptedeceğiz, arkadaşlarımızı alacağız" dedi.

1 Mayıs’a, Taksim’e Üniversitelere Özgürlük Kampanya Grubu, Nazım Hikmet Kültür Merkezi önünden Süreyya Operası önüne alkışlarla yürüdü. “Taksim’i Ve Mücadelemizle Alacağız. 1 Mayıs’a Taksim’e Üniversitelere Özgürlük” pankartının açıldığı eylemde sık sık “her yer taksim her yer Direniş”, 1 Mayıs’a Taksim’e Tutsaklara Özgürlük”, “ Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük”, “Baskılar Gözaltılar Tutuklamalar Bizi Yıldıramaz” sloganları atıldı. Basın açıklamasını ise Gizem Özdemir okudu.

 

"Gençliğin Yüzünü Taksim'e Yönelmesi Kaçınılmazdı"

Özdemir, topluma yönelik baskı ve tutuklamaların arttığını ifade eden Özdemir, “Gençliğin her kesiminin üniversitelerde, liselerde, işyerlerinde, sosyal medyada abluka altına alındığı; ilerici öğrenciler hakkında disiplin soruşturmasından, tutuklamalara kadar baskının hakim olduğu bu dönemlerde ilerici öğrencilerin yüzünü sokağa dönmesi, 1 Mayıs’ta Taksim’e yönelmesi ve devrimci mücadeleyi büyütmesi kaçınılmazdı" dedi.

 

"Baskının Ucu Bucağı Sınır Tanımıyor"

Gençliğin bu duruşunun bu topraklarda tarih boyunca faşizmin en büyük korkusu olduğu belirten Özdemir Devrimci gençlik önderlerimiz Denizler, Mahirler ve İboların devrimci çıkışının yarattığı etkiyi askeri darbeyle kırmaya çalışılmasının ve bugün hala onları anmanın suç sayılmasının sebebi bundan ötürüdür. Taksim’e özgürlük diyenler nasıl tutuklandıysa bugün Yaşasın Özgür Filistin diyen, Kürt Halkının iradesi sandığa sığmaz diyen birçok arkadaşımız tutuklandılar. Baskının ucu bucağı olmuyor, sınır tanımıyor” dedi.

 

"Taksim İradesine Sahip Çıkmak Değil Taksim’i Yasaklamaktır Suçtur"

Asıl suçun 1 Mayıs alanı olan Taksim’i yasaklamak olduğunu söyleyen Özdemir, tüm tutsaklar serbest bırakılıncaya kadar mücadele edeceklerini vurguladı. Özdemir, “Devrimci gençliğe yönelik bu saldırıların sebebi haklı ve meşru mücadelemizin terörize edilmeye çalışılmasından başka bir şey değil. Oysa ki bugün emekçi halklara, gençliğe ve Kürt halkına sürekli ‘terör’ uygulayan bu devletin kendisidir. Taksim’in işçilerin 1 Mayıs alanı olduğunu söylemek ve tarihsel öneminden ötürü ona sahip çıkmak bugün tüm devrimci-ilerici gençliğin sorumluluğudur. Bizler Taksim yasağını tanımadık. 1 Mayıs alanı Taksim’dir dedik ve Taksim iradesine sahip çıiktık. Suç olan bizim yaptığımız değil, mücadele etmek değil, Taksim’i yasaklamaktır" dedi.

 

"Üniversitelerimiz, Arkasalaromoz Özgü Olana Dek Sokaklardayız"

Bu yasaklar karşısında okul sıralarından, iş yerlerinden ve sokaklardan en yüksek sesleriyle yumruklarını göklere yükselteceklerini söyleyen Özdemir "Üniversitelerimiz özgür olana dek, arkadaşlarımız serbest kalana dek susmayacağız üniversilerde, işyerlerinde ve sokaklarda olmaya devam edeceğiz” diye vurguladı. Eylem sloganlar ile son buldu.

Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız. https://www.facebook.com/OnsozTvYayin/videos/1918256765300066/