Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, Süleymaniye geçidinde basın açıklaması yaparak insanca yaşamı sağlayacak asgari ücret talep etti.

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, 2021 yılı için belirlenecek asgari ücretin insan onuruna yaraşır olması için çağrı yaptı.

Samsun'da Süleymaniye geçidinde yapılan basın açıklamasını Emek ve Demokrasi Güçleri adına okuyan Mustafa Cengiz, pandemi nedeniyle kısa çalışma ve ücretsiz izin nedeniyle milyonlarca işçinin ücretini tam alamadığı belirterek "2021 için belirlenecek asgari ücretin insan onuruna yaraşır olması için buradan iktidara ve işverenlere sesleniyoruz" dedi.

Asgari ücretin çalışanların yanı sıra milyonlarca vatandaşın da, genel sağlık, BAĞKUR ve işsizlik sigortası vb. primleri ile kıdem ve ihbar tazminatlarından da etkilendiğini ifade eden Cengiz, "Bugün asgari ücret açlık sınırının altındadır. 2021 yılı için asgari ücret vergi ve kesintilerden muaf tutularak 4 bin liranın üzerinde olmalıdır. Bunun içinde kaynakların doğru kullanılması gerekir. Bölgesel güç olma hevesindeki iktidarın askeri harcamalarına ve içeride 'açız' diyen halka acı reçete sunulmasına karşı duracağız. Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri olarak insan onuruna yaraşır bir asgari ücret belirleninceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye belirtti.