< < Flormar İşçileri Sağnak Yağmur Altında 123. Gün Halayı Çekti

Flormar işçilerinin Gebze OSB’deki fabrika önündeki eylemi 123’üncü gününe girdi. Sağnak yağmura rağmen neredeyse tam katılımla eylem alanında olan işçiler üzerlerine suların dökülmesine aldırmıyor neşeyle “Kolay olmayacağını biliyorduk, halay çekiyoruz” diyerek sendikalı olarak işlerine dönme kararlılığını dile getirdi. 

KOCAELİ - Gebze Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Flormar fabrikasında daha iyi çalışma koşulları için Petrol İş Sendikası’na üye olan ve sendikanın yetki belgesini almasının ardından işten çıkarılan kadınların çoğunlukta olduğu Flormar işçileri fabrika önündeki eylemlerini kararlılıkla sürdürüyor. 

Fabrika önündeki eylemlerinin 123’üncü gününde olan Flormar işçileri, Mücadele Birliği Platformu ve Devrimci Öğrenci Birliği ziyaretlerine gittiğinde sağnak yağmur altında neşeyle “Hoş geldiniz” diyerek karşılıyor gelenleri.  

Bugün sürekli yağan yağmurdan korunabilmek için brandalar geren işçiler yağmur durdukça ya da azaldıkça halay çekmeyi de ihmal etmiyor. Ziyarete gelen emek dostlarına yağmurdan korunmaları için dar bir alan olan brandalar altında yer ayarlamaya çalışıyorlar.  Neşeyle konuşup sohbet eden işçiler sık sık branda üzerinde biriken yağmur sularını boşaltmak zorunda kalıyorlar.  

Yine bir ara branda üzerindeki suları boşaltmaya çalışırken brandanın bağlı olduğu ip kopunca sular bazı kadın işçilerin ıslanmasına neden oluyor. Bir yanda gelen ziyaretçilerle sohbet sürerken bir yanda neşeli çığlık ve kahkahalar arasında yeniden yerleşmeye çalışıyorlar. Kadın işçiler, “Bugün de böyle bir gün, sırayla ıslanıyoruz” diyorlar. Birbirlerini yağmurdan korumaya ıslananların üzerini değiştirmesi için giysi ayarlamaya çalışıyorlar.  

“Yağmur durunca ya da azalınca çıkıp halay çekiyoruz. Hem ısınıyoruz, hem de bizim bırakıp gideceğimizi düşünen Flormar patronlarına kararlılığımızı göstermiş oluyoruz” diyorlar. Hava çok soğuk olmasa da hareketsiz kalınca üşüyenler oluyor. “Az bekle bir halay daha çekeriz ısınırız” diyerek neşeli sohbetlerini sürdürüyorlar. 

İşçilerle sürece ilişkin sohbet ederken “Biz kolay olmayacağını biliyorduk. İsterdik ki, içeride çalışan arkadaşlarımız da bize destek olsun ve daha iyi bir gelecek için hep birlikte çalışalım. Onlar şimdi farkında değiller ama, şu anda ücretleri düzenli ödenmesi, bazı konulardaki iyileştirmeler bizim eylemimiz sayesinde oldu. Biz sendikalı olarak işimize dönmeye kararlıyız. Ama olaki işimize dönemezsek içerideki arkadaşlar bilmeli ki, biz bir tecrübeyle başka yerlere dağılacağız, onlar ise bizim yokluğumuzda daha ağır şartlarda çalışmak zorunda kalacaklar” diyerek onların desteğini beklediklerini ifade ediyorlar.  

Flormar işçileri duyarlı emek dostlarının da desteğini beklediklerini ifade ediyorlar. Flormar ve Yves Rocher ürünlerini boykot ederek ve mağazalar önünde müşterilere 132 işçinin işten atıldığını anlatarak ürün alınmasını önleyip destek olabileceklerini belirtiyorlar.  

Flormar işçileri soğuk, yağmur demeden kararlılıkla her gün Gebze OSB’de fabrika önünde işlerine sendikalı olarak dönme mücadelesini sürdürüyor ve emek dostlarının desteğini bekliyor.