< "Net Bir Sonuç Alıncaya Kadar Mücadele Edeceğiz"

İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde 'güvenlik soruşturması' gerekçesiyle işten atılan Sinan Yerdelen işe iadesi talebiyle hastane önünde basın açıklaması yaptı.

İSTANBUL İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde 'güvenlik soruşturması' gerekçesiyle işten atılan Sinan Yerdelen işe iadesi talebiyle hastane önünde basın açıklaması yaptı.

Giriş konuşmasın Zeytinburnu Belediyesi'nde işten atılan  ve 160 gündür işe dönme mücadelesini sürdüren Kenan Güngördü yaptı. "Emekçiler bugün yine bir hukuksuzlukla karşı karşıya olduğumuz için buradayız. Tıpkı bende, Yüksel Caddesi'nde, tıpkı ülkenin dört bir yanında olduğu gibi bu hastanede çalışan bir arkadaşımız haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atıldı" diyerek sözlerine başlayan Güngördü, taşerondan kadroya geçirilme sürecinde İstanbul'da 6 bin emekçinin, muhalif oldukları, iktidarın düşüncesinde olmadıkları için işten atıldığını ve hiçbir haklarının da ödenmeğine dikkat çekti.

Kendisinin de 160 gündür Zeytinburnu Belediyesi'ndeki işine geri dönme mücadelesini verdiğini aktaran Güngördü, haksız ve hukuksuz işten atıldığını ispatlayan mahkeme kararını Emniyet, Kaymakamlık, Valilik ve Belediye vermiş olmasına rağmen karara uyulmadığını ve 160 gündür direndiğini belirtti.

"İşte tek kişilik iktidar böyle bir şey, gücü, iktidarı tek kişiye bıraktığımızda olacaklar bunlardır. İktidardakiler kendilerini hukukun üstünde görüyor. Bu ülkede artık hukuk ve adalet beklenemez. Bu hukuksuzluğu uygulayanlar bu hastanede çalışan bir arkadaşımızı yine hukuksuzca işten attı" diyerek sözü işten atılan Sinan Yerdelen'e verdi.

Eyleme Sinan Yerdelen'in ailesi, mahalleden arkadaşları, Mücadele Birliği Platformu, Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) Bayramtepe Koruma ve Dayanışma Derneği  (BAKODER) , İşçi Konseyi, Girişimi, Devrimci Yapı İş Sendikası, Devrimci Proletarya katlarak destek verdi.

Eylemde sık sık "Sinan Yerdelen Yalnız Değildir", "KHK'lar Gidecek Biz Kalacağız", "Sinan Yerdelen İşe Geri Alınsın" , "İşimizi Geri İstiyoruz" sloganları atıldı.

Sinan Yerdelen, 3 yıldır Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışmakta iken, 5 ay önce sözlü olarak "Güvenlik Soruşturması" gerekçe gösterilerek işime son verildiğini, hiçbir hukuki bağlayıcılığı olmayan sadece sözle işinin ve ekmeğinin elinden alındığını belirterek sözlerine başladı.

Yazılı olarak tebliğ edilmesi gereken uygulamanın yerine getirilmediğine, dikkat çeken Yerdelen, "Türkiye’nin heryerinde binlerce işçi haksız, hukuksuzca işten atılmıştır. "Taşerona kadro yalanı" bende de net olarak görüldüğü gibi içi boş ve sadece keyfi uygulamalarla devam ettirilmektedir" dedi.

Bu hukuksuzluk ve keyfi uygulamalarla mağdur edilen emekçilere sokağa çıkmak ve yaşamın dışına atılmaya karşı mücadele etmekten başka yol kalmadığını ifade eden Yerdelen 3. derece yakınlarımızın bile bizlere suçlu gözüyle bakmasına sebep olan bu işten atma ve suçlamalar, haksız ve hukuksuzdur. İşsizlik ve açlıkla terbiye edilmeye çalışılan emekçiler hakkını ve işini istemekten asla vazgeçmeyecektir, sonuna kadar mücadelesini sürdürecektir" dedi.

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yaptığı tüm iyi niyetli girişimlerin sonuçsuz kaldığını, henüz ellerinde hiçbir somut delil yokken kendisini işten atanların derhal bu hukuksuz tutumdan vazgeçip, hakkı olan işini ve ekmeğini geri vermeleri gerektiğini söyleyen Yerdelen, "Mücadelemi net bir sonuç alana kadar karalılıkla devam ettireceğimi buradan deklare ediyorum. Direnişte bulunan ve işi için ekmeği için mücadele eden tüm emekçilere buradan selamlarımı ve saygılarımı yolluyorum. Zafer; keyfi uygulamalara karşı karalılıkla mücadele eden emekçilerin olacak" diyerek sözlerini tamamladı. Eylem yine sloganlarla sona erdi.

Açıklamanın ardından alandan ayrılmak üzereyken Devrimci Öğrenci Birliği'nden desteğe gelenlere polisin GBT yapılmak için kimliklerini istemesi üzerine, desteğe gelenler "Gençleri almasınlar" diyerek GBT bitip gençler alandan ayrılıncaya kadar bekledi.