İşini İsteyen Türkan Albayrak İkinci Kez Gözaltında

İstanbul'da Sarıyer Kaymakamlığı'na bağlı İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde temizlik görevlisi olarak çalışmakta olan Türkan Albayrak bugün ikinci kez gözaltına alındı.

İSTANBUL - Sarıyer Kaymakamlığı'na bağlı İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde temizlik görevlisi olarak çalışmakta olan kamu emekçisi Türkan Albayrak "güvenlik soruşturması" gerekçe gösterilerek KHK ile işten çıkarıldı.

Haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atılan Albayrak Sarıyer Kaymakamlığı önünde dün basın açıklaması yaparak işine geri dönünceye kadar direniş yapacağını belirtmiş açıklamadan bir süre sonra da gözaltına alınmıştı.

Dün akşam saatlerinde serbest bırakılan Albayrak bugün saat 12.30'da Sarıyer Kaymakamlığı önüne gittiğinde çevresini resmi ve sivil polisler sardı. Yapmak istediği eylemin yasadışı olduğunu söyleyerek orada durmasına izin vermediler. Kaymakamlık önündeki parkta oturmasına da izin verilmeyen Türkan Albayrak ve destek için gelen iki erkek parktan uzaklaştırılmaya çalışıldı.

Türkan Albayrak ile röportaj yapmak için alana giden muhabirimiz ise Türkan Albayrak ve arkadaşlarının yanına yaklaştırılmadı. Parkın bulunduğu kaldırıma dahi çıkmasına izin verilmedi. Basın açıklaması için geldiğini belirten muhabirimize polis "Basın açıklaması falan yok, yasadışı eylem yapmaya çalışıyorlar gözaltına alınacaklar" diyerek görüntü almasına izin vermedi.

Telefonunu kapatmasını, hatta çantasına koymasını söyleyen polis, "Devletin memurunu görevi başındayken görüntüleyemezsin" dedi. Alanın çevresinde dolaşarak görüntü almak isteyen muhabirimiz gözaltına alınmakla tehdit edilerek alandan uzaklaştırıldı.

Türkan Albayrak anayasal hakkını kullandığını ve haksız yere işten atıldığı için işini geri istediğini ifade etmek için orada olduğunu anlatmaya çalıştıysa da polisler Albayrak ve beraberindeki iki kişiyi gözaltına aldılar. Albayrak ve destek verenler parkta durmalarına ve eylemi yapmalarına izin verilmemesi üzerine "İşimizi Geri İstiyoruz", "Direne Direne Kazanacağız", "KHK'lar Gidecek Biz Kazanacağız" sloganları attılar.