KHK İle İhraç Edildi İşini Geri istedi Gözaltına Alındı

KHK ile işten atılan kamu emekçisi Türkan Albayrak bugün Sarıyer Kaymakamlığı önünde işe iade talebiyle eyleme başladı. Türkan Albayrak ve destek için eylemde yer alan İnşaat-İş üye ve temsilcileri gözaltına alındı.

İSTANBUL - 15 Ağustos’ta Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü’ndeki işinden Güvenlik ve Arşiv Araştırması sebep gösterilerek tazminatsız atılan Türkan Albayrak, tekrar işe alınması talebiyle bugün Sarıyer Kaymakamlığı önünde oturma eylemine başladı.

Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü’ndeki işinden KHK ile işten atılan 54 yaşındaki Türkan Albayrak, Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü’ndeki işinden Güvenlik ve Arşiv Araştırması sebep gösterilerek tazminatsız işten atıldı.

İşine iade edilme talebiyle Sarıyer Kaymakamlığı önünde basın açıklaması yapan Türkan Albayrak ve destek veren İnşaat İşçileri Sendikası’nın üye ve yöneticilerini eylemde polis önce tehdit etti.

Ardından gözaltına aldı. Polisin tehditleri karşısında Albayrak hükümetin kendisini defalarca işten attığını ve bu şekilde ölmesini istediğini belirtti.

Gözaltına alınanların Sarıyer Asayiş Polis Karakoluna götürüldüğü ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Türkan Albayrak, Türk Telekom’da haklarını aradığı ve tacize karşı çıktığı için 2004’te işinden atılmış, mahkemeye başvurarak işini geri kazanmıştı.

2005 yılında Paşabahçe Devlet Hastanesi’nde işe başlatılan Albayrak, sendikaya üye olduğu için 2010 yılında  bir kez daha işten atıldı. Albayrak mahkeme yoluyla hakkını ararken bir yandan da Paşabahçe Hastanesi önünde çadır kurarak 118 gündür direnmiş ve işini tekrar kazanmıştı.