Taksim'de KHK Eylemine Yasak ve 4 Gözaltı

İSTANBUL - KESK İstanbul Şubeler Platformu, KHK ile ihraç edilen üyelerinin işe iadesi talebiyle karşı her Cumartesi başka bir alanda gerçekleştirdiği basın açıklaması için bugün Taksim’de Tünel Meydanı’ndaydı.

Ancak Tünel Meydanı'nı bariyerlerle kapatan ve ablukaya alan polis 15.30’da gerçekleştirilecek eyleme "İstiklal Caddesi ve ona bağlı yerlerdeki her türlü etkinlik yasaklandı" diyerek toplanmaya izin vermedi.

Ardından ise KESK’lileri alandan uzaklaştırmaya başlayan polisler kitleyi Karaköy’e doğru sürdü.

Polisin saldırı tehditleri ile meydandan uzaklaştırdığı KESK üyeleri ise “KHK'lar gidecek biz kalacağız!", İşimizi geri alacağız!" sloganlarını attılar.

Ayrıca hukuksuzlukların teşhir edilmesini engellemek isteyenlerin kendi eylemlerini de hukuksuz bir şekilde engellediğini vurguladılar.

Kitleyi sürerek alandan uzaklaştıran polis Sema Uçar, Vaiz Adıgüzel, Mehmet Tolu, Nuray Şimşek'i gözaltına aldı.

Karaköy'de KESK Dönem Sözcüsü Ayfer Koçak  kısa bir açıklama yaptı. KHK ile ihraç edilen arkadaşlarının işe iadesi için her hafta yaptıkları eylemin hukuksuz bir şekilde yasaklandığını bu şekilde bir ölü memurlar kitlesi yaratmaya çalışıldığını belirten Koçak, gözaltındaki arkadaşlarını alıp eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Gözaltı aracından KESK üyeleri zafer işareti yaparken hep birlikte "Direne direne kazanacağız", "KHK'lar gidecek biz kalacağız" sloganı atıldı. Alkışlarla eylemi sonlandıran KESK’liler İHD’nin 1 Eylül vesilesiyle yine Tünel Meydanı’nda gerçekleştireceği “insan zinciri” eylemine katılmak için alana gitti.