ABD’de Biden ve Trump arasında yapılacak olan 2024 Başkanlık seçimleri öncesi, Atlanta’da eylemler sürüyor.

27 Haziran Perşembe günü, ABD’liler, Başkan Joe Biden ve Donald Trump arasındaki ilk 2024 başkanlık tartışmasını ve Polis Şehri projesini protesto etmek için Atlanta şehir merkezinde toplandı.

“Durdurun Tartışmayı!” şiarıyla yapılması planlanan protestoda Filistin'deki soykırımı ve Atlanta, New York City ve diğer şehirlerde polis militarizasyon tesislerinin ("Polis Şehirleri") geliştirilmesi kınandı.

26 Haziran günü protestocular Belediye Başkanı Andre Dickens'ın ofisini işgal ederek Cop City (Polis Şehri) için referandum yapılmasını talep etmişti.

Atlanta sakini ve Tartışmayı Durdurmak İçin Ad-Hoc Komitesi üyesi, "Atlanta'nın ilk başkanlık tartışmasına ev sahipliği yapması ironik. Atlanta, anti-demokratik yönetim için bir laboratuvardı. Atlanta Şehri, 116.000 Atlantalının tesisi oylamaya sunmak için bir dilekçe imzalamasına rağmen, son bir yıldır Polis Şehri referandumunu her fırsatta engelledi" diyor.

Atlanta bölgesinde yaşayan bir seçmen de "Burada seçim nedir? Çoğu Amerikalı ABD'nin müdahalesine karşı, ancak Biden bu savaşı silahlandırmaya ve finanse etmeye devam etti." diyor. "Özgürlük arzulayan bizler -Atlanta'dan Filistin'e ve ötesine kadar- iki başkan adayı arasında gerçek bir fark görmüyoruz. Bize göre seçim sadece demokrasi yanılsaması sunuyor."

27 Haziran günü Smyrna'daki Hudson Technologies'in girişi araçlarla ablukaya alındı, yollar kilitlendi. "Sözleşmeyi iptal edin yoksa geri döneceğiz!" pankartı açan eylemciler, burada birkaç saat boyunca miting yaptı, ancak çok sayıda eylemci polis tarafından tutuklandı.

Hudson Technologies, Savunma Bakanlığı ile yabancı ordulara -özellikle Gazze'deki Filistinlilere soykırım uygulayan İsrail ordusu da dahil- petrol, gaz ve imal edilmiş konteynerler ihraç etmek için 250 milyon dolarlık bir sözleşme yapmayı taahhüt etmişti.

Atlanta Soykırım Karşıtı grubu şu açıklamayı yayınladı: "Her iki aday da soykırımı ve etnik temizliği desteklediğinde, bir Başkanlık tartışmasının gösterisi sahtedir. Ancak bu tartışmanın Atlanta'da gerçekleşmesi demokrasinin aşındığı ve sakinlerin Polis Şehri'nin kaderi hakkında oy kullanma fırsatının reddedildiği bir şehir. Bu politik manzaranın ortasında, doğrudan eylem tek seçeneğimizdir."

2021'den beri Atlanta Belediye Başkanı Andre Dickens ve Atlanta Şehir Meclisi, Polis Şehri'ne karşı 30 saatten fazla süren kamuoyu yorumlarını dikkate almayı reddetti. Şehir ayrıca referandum sürecini durdurdu ve dilekçeyi yasal kanallar aracılığıyla bastırdı. Benzer şekilde, onay oranları, anketler ve protestolar, Biden'ın Filistin soykırımı konusunda halkın emrine uymadığını gösteriyor.