Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) yazılı bir açıklama yaparak Amerika ve Batı’nın, Gazze Şeridi'nde Siyonist düşman tarafından gerçekleştirilen modern tarihin en büyük insani felaketinden sorumlu olduğunu söyledi. Açıklamaya göre:

“FHKC, devam etmekte olan Siyonist imha savaşı ve yaşamın tüm unsurlarının sistematik olarak yok edilmesi ışığında, halkımızın Gazze Şeridi'nde yaşadığı eşi benzeri görülmemiş felaket koşullarından Amerika ve Batı'yı sorumlu tutmaktadır.

Gazze Şeridi şu anda, doğrudan Amerikan katılımı, uluslararası suç ortaklığı ve Arap ülkelerinin sessizliği ile işlenen modern tarihin en korkunç insani felaketini yaşamaktadır. Gazze Şeridi, geçişlerin tamamen kapatılmasına tanıklık etmektedir; bu durum, bebek sütü, gıda takviyeleri ve ilaçlar da dahil olmak üzere temel mallarda ciddi kıtlık ve geçişlerin kapatılması nedeniyle ölüm riski altında olan binlerce yaralı ve kronik hasta karşısında vatandaşların yaşamları üzerinde feci yansımalara yol açmıştır.

Cephe, kıtlık ve susuzluktan ölüm tehlikesinin Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerini, özellikle de Gazze Şeridi'nin kuzeyini ve binlerce yerinden edilmiş insanın yaşadığı bölgeleri, özellikle de su kuyularının ve tuzdan arındırma tesislerinin hedef alınması, Siyonistlerin güvenli bölgeler olduğunu ilan etmelerine rağmen yerinden edilmiş insanların çadırlarını doğrudan hedef alması ve Gazze'nin ve masum sivillerin uluslararası alanda yasaklanmış çeşitli ABD silahları için açık bir deneme alanına dönüştürülmesi sonucunda yaşamın temel ihtiyaçlarının yokluğundan ve ciddi su sıkıntısından muzdarip olan Refah şehrinin dış mahallelerini tehdit ettiği konusunda uyarmaktadır.

Dünyanın bu vahşet karşısındaki sessizliği kuşku vericidir ve sözde özgür dünyanın ve insan haklarından dem vuranların maskelerinin düştüğünü ortaya koymaktadır; zira Gazze Şeridi'nde tutuklananların yaşadıkları, serbest bırakılan tutukluların da ortaya koyduğu üzere, korkunç boyutlarda işkence, kötü muamele, uzuv kesme ve diğer vahşi işkence yöntemleridir.

Dünyanın özgür insanlarına, Gazze'ye yönelik Siyonist imha savaşına ve bu suçlara karışan tüm Batılı kuruluşlara, özellikle de Amerika, İngiltere ve Almanya'ya karşı küresel intifadayı genişletmeleri için acil bir çağrıda bulunuyoruz; zira askeri hedeflerin başarısızlığı ışığında Gazze Şeridi'nde yaşamın tüm unsurlarını yok etmek, altyapıyı yok etmek ve açlık savaşı başlatmak için işgale Batı'nın yeşil ışık yaktığı açıkça ortaya çıkmıştır.

Herhangi bir başarısızlık ya da erteleme bu felaketin devam etmesine ve daha da kötüleşmesine yol açacağından, Arap ülkelerini kuşatmanın kırılmasını ve Gazze Şeridi'ne herhangi bir koşul ya da işgal kararı olmaksızın yardım malzemelerinin ve temel ihtiyaçların girişini dayatan kararlarını harekete geçirmeye çağırıyoruz.

Tüm bu zulümlere rağmen Gazze, Siyonistler ve uşakları için bir mezarlık olarak dimdik ayakta kalacak, varlığı ve yaşamı için mücadele etmeye devam edecek ve eminiz ki kendisine karşı yürütülen bu Batılı Siyonist kozmik savaşı kazanacaktır.”