< “Kim Byeong-dong'a Özgürlük!”

31 Mart günü, Güney Kore’de Halkın Demokrasi Partisi (PDP) Gyeong-gi Şubesi Başkanı Kim Byeong-dong, Park Geun-hye faşist rejimi sırasında uydurulan “Kore İttifakı Davası” nedeniyle çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

“Kore İttifakı Davası”, Park Geun-hye döneminde Kuzey ve Güney Kore’nin bağımsız yeniden birleşmesini ve demokrasiyi savunan Kore İttifakı üyelerini acımasızca bastırdığı bir kamu güvenliği davasıydı. “Kore İttifakı” üyeleri, Ulusal Güvenlik Yasasını ihlal etmek suçlamasıyla gözaltına alınmış ve Kore İttifakı 1 Temmuz 2016 tarihinde gönüllü olarak dağılmıştır.

Bu defa, Seul Merkez Bölge Mahkemesi 24. Ceza Dairesi, Kim'i Ulusal Güvenlik Yasası kapsamında “düşmana fayda sağlayan bir grup oluşturmak”tan iki yıl hapis ve üç yıl hak mahrumiyeti cezasına çarptırdı.

Savcılık, Kim yoldaşı “Kore İttifakının eş başkanı olarak hareket etmek, kuruluş törenini düzenlemek ve Kuzey Kore'nin nükleer denemelerini savunmak ve ABD-Güney Kore ortak askeri tatbikatlarının askıya alınması çağrısında bulunmak için düzenli olarak mitingler düzenlemekle” suçlamıştı.

Kim savunmasında, bağımsız yeniden birleşme ve demokrasi mücadelesinin “zamanın ruhu” olduğunu ve toplumsal kalkınma için elzem olduğunu vurguladı. “DPRK'nın hükümet karşıtı bir örgüt olmadığını” söyleyen Kim, Kore İttifakının düşmana fayda sağlayan bir grup olmadığına da dikkat çekti.

Ancak mahkeme Kim'i tüm suçlamalardan suçlu buldu. Ayrıca Kim'in hükümet karşıtı örgütleri öven ve destekleyen faaliyetleri cezalandıran Ulusal Güvenlik Yasası'nın 7.1 maddesinin anayasaya uygunluğu konusunda karar verilmesi talebini de reddetti.

Halkın Demokrasi Partisi ve Antifaşist Halk Hareketi, Seul Gözaltı Merkezi önünde ortak bir eylem düzenleyerek “Kim Byeong-dong'a Özgürlük!” ve “Kahrolsun Yoon Suk-yeol!” dedi.