21 Mayıs'ta 11. Kore Uluslararası Forumu katılımcıları Yanggu bölgesi çalışanlarıyla siyasi bir toplantı düzenledi.

Toplantıya çiftçi derneklerinde ve işçi sendikalarında halihazırda aktif olarak çalışma yürütenler katıldı. Kore’de çalışma yürütenlerin aktarımlarından sonra Belçika, Türkiye ve Lübnan’dan katılımcılar kendi ülkelerinde köylülüğün durumu ile ilgili bilgi verdiler. Sonrasında Ukrayna ve Filistin’de yaşanan savaşlar ve 3. Dünya Savaşı üzerine konuşmalar yapıldı.

Belçika Komünist Partisi üyesi Jozef Bossuyt, Üçüncü Dünya Savaşı'nın çoktan başladığını söyleyerek Ukrayna'daki izlenimlerini aktardı. Haziran 2014'te Luhansk'ta çekilen video ve fotoğrafları göstererek, "Amerikan emperyalizmi Rusya'nın saldırısının 2022'de başladığını söylüyor ama videolara baktığınızda sekiz yıl önce bir savaş olduğunu anlarsınız" dedi.

Filistin'deki savaşa gelince, “Soykırım 1948'de başladı. İsrail on binlerce değil milyonlarca insanı öldürdü. Büyük ya da küçük farklılıklar olabilir ama, Donbas ve Gazze'deki durumların aynı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yeni Dönem Yayıncılık adına yaptığımız konuşmada, Türkiye'deki çiftçi hareketini gösteren videoları izletirken, tarım şirketlerinin çoğunun İsrail ya da ABD tarafından kontrol edildiğini, işçilerin ve çiftçilerin mücadele etmek için bir araya gelmeleri gerektiğini, birleşip kavga etmeye başladıklarında dünyayı değiştirebileceklerini vurguladık. Dünyadaki savaşların da, ülkelerimizdeki yoksulluğun da sebebinin kapitalizm ve emperyalist yağmacılık olduğunu, tüm bu mücadelelerin iç içe olduğunu vurguladık. Filistinle dayanışma gerçekleştirmek için işçilerin yapabileceği eylem biçimlerini konuştuk.

Lübnan Komünist Partisi Merkez Komitesi üyesi Adham Sayed ise, “Gazze'deki insanların çoğu Gazze Şeridi'ni terk ederek mülteci olarak dolaştı ya da kamplara gitti. Bu savaşı ABD yürütüyor. Bu bir propaganda değil, gerçek” dedi ve şöyle devam etti: “Başka seçeneğimiz yok. Ya savaşırsınız ya da ölürsünüz. Savaşırsak kazanabiliriz ama savaşmazsak sadece ölürüz. Bu sadece Ortadoğu'da değil, dünyanın her yerinde geçerli".

Yanggu'daki toplantı katılımcıları, "Oturup ölmek yerine savaşıp kazanmayı seçeceğiz" diyerek konuşmacıları alkışlayarak selamladı.