< 🌍 Kore'de Okul İşçilerini Ziyaret

 

Kadınların yoğun çalıştığı bir sektör olan okullarda çalışan işçilerle, örgütlü oldukları Eğitim Sivil Görevlileri İşçi Sendikası binasında savaş üzerine konuştuk.

Belçika'dan gelen Josef Bossyut Ukrayna üzerine aktarım yaparken, biz de Türkiye’den gelen Mücadele Birliği Platformu adına Filistin'de süren savaş üzerine tarihsel bir aktarım yapıp gelen sorular üzerine işçi sınıfı olarak bu savaşı durdurmak için neler yapılabileceği üzerine bir konuşma yaptık.

Gwangju’da Eğitim Sivil Görevlileri İşçi Sendikası Üyeleri ile Buluşma’da yaptığımız konuşmayı paylaşıyoruz.

 

Sizlerle burada tanışmaktan büyük onur duyuyoruz. Sizi en devrimci duygularla selamlıyoruz.

Örgütümüzün Filistin kurtuluş örgütleriyle yakın ve tarihi bağları var.

Öncelikle burada çalışırken yaşadığımız sömürü ile Filistin halkının yaşadıklarının sebebi aynı emperyalist kapitalist sistemdir. Bizleri saatlerce, kötü çalışma koşullarında sömürerek elde ettikleri karlarla ve o karı korumak için dünyanın başka bir yerinde halklara savaş açıyorlar. Halklar direndiğinde ise soykırıma varan katliamlar yapıyorlar.

Türkiye'de de birçok platform tarafından eylemler yapılıyor, özellikle devrimci sendikalar Filistin halkı ile dayanışmayı işçilerin gündemine taşımaya çalışıyor. Türkiyede hatta dünya genelinde yapılan eylemlerin yeterli olmadığını soykırımın devam etmesinden görebiliyoruz

FHKC Merkezi yayınladığı bir basın bülteninde, başta liman işçileri olmak üzere sendikalara, Siyonist varlığa giden, özellikle silah, petrol ve gaz taşıyan gemilere yükleme yapmama çağrısı yaptı.

Eylemlerin özellikle bu yönde örülmesi ve İsrail ile olan ticari ilişkilerin kesilmesini sağlamak gerekiyor. Sendikaların Siyonist oluşum ve sendikalarıyla ilişkilerini kesmelerini sağlayacak özel çalışmalar yapılmalı, kapsamlı bir boykot teşvik edilmelidir. İsrail ile ilişkileri kesmeyen şirketleri işgal eylemleri, ABD ve İsrail elçilikleri önünde eylemler yapılabilir.

Tüm bunların yanında asıl olarak süregelen 3. Dünya savaşı karşısında anti-emperyalist mücadeleyi yükseltmek ve kazanmak gerekiyor. Emperyalizmi ve kapitalizmi yenip halk iktidarını kurduğumuzda dünyanın diğer yanındaki halklar ve işçi sınıfı da kazanacaktır, Kore kazanırsa Filistin, Filistin kazanırsa tüm insanlık özgür olacaktır.