İmrahor’da 104 Kişi İşkenceyle Gözaltına Alındı

Arnavutköy Belediyesi, İmrahor Mahallesi'nde ev yıkımlarına başladı. Mahalle halkı evlerin yıkılmasına engel olmak istedi. Polis mahalle halkına biber gazıyla saldırdı. 104 kişi işkenceyle gözaltına alındı.

AKP'li Arnavutköy Belediyesi, İmrahor Mahallesi'nde kaçak olduğu iddia edilen 80 bina hakkında yıkım kararı verildi. Belediye ekipleri ve iş makineleri yıkım için çevik kuvvet eşliğinde mahalleye gitti. Mahalle polis ablukasına alındı.

Evlerinin yıkılmasını önlemek isteyen mahalle halkı polisin şiddetli saldırısına uğradı. Polis ekipleri halka biber gazıyla atarak alandan uzaklaştırdı ve çok sayıda kişiyi darp ederek işkenceyle gözaltına aldı.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Arnavutköy İmrahor Mahallesinde 104 kişinin gözaltına alındığını belirterek, bazılarının ağır bir şekilde yaralandığını ve tüm gün gözaltı aracında tutulduklarını duyurdu.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Mahkemenin vermiş olduğu durdurma kararına rağmen İmrahor Mahallesi’nde yapılmak istenen yıkıma karşı çıktıkları için biber gazı ve plastik mermilerle gözaltına alınan 104 kişi emniyete getirilmiş olup bazı müvekkillerimizin ağır bir şekilde yaralandığını gözlemledik. Müvekkillerimiz tüm gün gözaltı aracında bekletilmiş ve kötü muameleye devam edilmiştir. Müvekkillerimizin hukuka aykırı bir şekilde ve işkenceyle gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz. Hukuki sürecin takipçisiyiz” denildi.