Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Merkezi Medya Ofisi, 1948 Nakba'sının 76. yıldönümü vesilesiyle 15 Mayıs günü bir açıklama yayınladı.

Ey kahraman halk kitlelerimiz!

1948 Nakba'sının 76. yıldönümü ve devam eden Filistin sürgünü, Nakba'nın yeni ve benzersiz olayları ve mücadeleyi bitirme; halkımızın ve Filistin davasının varlığını tasfiye etme yolundaki etnik temizlik ve soykırımın kesintisiz bölümleriyle devam ediyor.

Bugün, modern çağın en büyük suçu işlenmektedir: aynı Siyonist çeteler, sömürgeci yapımcıları ve gerici kuyruklarıyla, dünyanın gözü ve kulağı önünde yok etme, ırkçılık, yerleşim ve Yahudileştirme devletinin insanlığa düşman, ahlaken çökmüş ve boş yere bölgemizde ve Filistin vatanının yıkıntıları üzerinde kendine yer bulmaya çalışan bir devlet olduğunu kanıtlamak için en kirli taş ve insan soykırımını gerçekleştirmektedir.

Çünkü halkımız, Nakba'dan bu yana geçen yıllar boyunca ve bugüne kadar, özgürlük ve vatanlarına duydukları sevginin, tarihsel haklarına ve davalarının adaletine sarılmanın ve soykırım karşısında efsanevi bir kararlılığın canlı bir modelini sunmaktadır. İşgal devam ettiği sürece direnişin de devam edeceğini teyit ediyorlar ve benzersiz yaşam yaratıcılıklarıyla dünya halklarına kararlılık, fedakarlık ve aidiyet dersleri veriyorlar.

Geçtiğimiz sekiz ay boyunca Gazze Şeridi'nde, sömürgeci gücün kibir ve vahşetine asla teslim olmayan, topraklarının her zerresine sımsıkı sarılan Filistinli nesillerin deneyimine sahip yüksek şahsiyetlerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Her metrekareye bir şehit dikiyorlar, zeytin ağaçları gibi topraklarına kök salıyorlar ve Siyonist sisteme karşı mücadeleyi her biçimiyle sürdürüyorlar; tarihin ve dünyanın, Gazze'nin kararlı kahramanlık destanlarının topraklarındaki bu kararlı halka ve Siyonist askeri soykırım makinesiyle her türlü çatışmada onları destekleyen herkese saygı duruşunda bulunmalı.

Siyonist proje 76 yıl boyunca Filistinli Arap ulusal kimliğini yok etme ve Filistin'i gasp etmesine dayanarak gerçeklere ve tarihe dayalı Filistin anlatısını tahrif etmeyi başaramadı ve başaramayacak.

Gazze'nin şanlı Ekim destanı, Siyonist sistemin tüm sömürgeci sistem adına soykırım yapmakla görevli bir sömürge makinesi ve aracı olduğu gerçeğini ortaya koymuş, uluslararası toplumun yalanlarını, önyargılarını ve ABD sömürgeci gücünün kibrine boyun eğdiğini göstermiştir.

Bu yüzleşme, tüm dünya halklarına Filistin halkına karşı işlenmeye devam eden suçları hatırlatmıştır; bu suçlar ne Kudüs de dahil olmak üzere işgal altındaki Batı Şeria'da devam eden saldırılarda işlenenlerden ne 1948'de işgal edilen topraklarda halkımızın siyasi, ekonomik ve sosyal haklarını hedef alan ırkçı uygulamalardan ne de halkımızın Nakba'dan bu yana mülteci kamplarında ve diasporada yaşadığı acılardan ayrı tutulamaz.

Ey halkımızın ve Arap ulusunun kitleleri,

Bugün, biz ve dünyanın tüm özgür halkları, 1948 Nakbasını tamamlamayı amaçlayan ilan edilmiş bir soykırım savaşını tamamlamak için sömürgeci güçler tarafından desteklenen Siyonist projeyle karşı karşıyayken, halkımız ve ulusumuzun özgürleri ve dünyanın özgürleri, inisiyatifi yeniden kazanmak ve sömürgeci Siyonist soykırım projesini yenmek, barbarlığa ve sömürgeciliğe ve halkların soykırım politikalarına ve haklarının ihlaline karşı bu ulus adına adil bir savaş vermek, geri dönüş, kendi kaderini tayin, özgürlük ve haysiyet haklarını savunmak için kadersel bir meydan okumanın önünde durmaktadır.

Bugün Filistinlinin bu dünyadaki konumu, katil celladın adaletsizliğinden şikayet eden bir kurban konumu değil, çağın suçluları olan Siyonistleri silahla, sözle, gösterilerle ve Siyonist savaş suçlularına karşı her türlü direniş eylemiyle takip eden haklı bir davanın sahibi konumudur, Filistin topraklarında Siyonist askeri ölüm sisteminin tanklarını havaya uçuran ve katil asker ve subaylara darbeler indiren kararlı savaşçının, Kudüs, Nablus, Cenin ve Tulkarem'de hakkının ve toprağının kararlı savunucusunun ve 1948'de işgal edilen topraklarımızda Filistinli kimliğine sarılan, "İsrailleştirme" politikalarını ve Filistin halkının her türlü sömürgeci bölünmesini reddeden mücadelecinin konumu.

Nakba'nın yıldönümünde:

İlk olarak: Nakba'nın sonuçlarına ve yenilenen bölümlerine boyun eğmeyi reddediyor ve nehirden denize Filistin'deki tüm tarihi haklarımıza sarılıyoruz.

İkincisi: Dönüşün anahtarı olarak direnişe sarılıyor, bunu hakların özü ve mücadelenin kökü olarak görüyor ve Filistin'deki halkımızın tüm tarihsel haklarına sarılıyoruz.

Üçüncüsü: Yerinden etme ve etnik temizlik projeleri ile bunlara bağlı tasfiye planlarının ve "ertesi gün" konseptinin reddedilmesi ve bunlara karşı direnilmesi; bu da halkımızın haklarını elde etmek ve sömürgeci Siyonist projenin tüm bölgeyi yutmasını engellemek için mücadeleye devam edilmesi anlamına gelmektedir.

Dördüncüsü: Direniş cephesinin ve ekseninin Filistinlilerin kararlılığıyla bütünleşmesi, Siyonist düşmanın ve onun halkımıza karşı işlediği suçlara ortak olan devletlerin ve hükümetlerin çıkarlarına karşı her türlü dayanışmayı ve mücadeleyi tırmandırarak, tüm Arap uluslarının ve bir bütün olarak insanlığın desteğini ve gerçek desteğini gerektirir.

Beşincisi: Direnişin saha çalışmalarını, soykırım savaşına karşı savaşa katılan her savaşçıyı içeren tek bir cephede birleştirmeye, düşmana karşı aşılmaz bir duvar oluşturmaya, ulusal toprakların dört bir yanındaki kararlı halkımıza gerçek destek sağlamaya ve kendi kaderini tayin etme hakkımıza sarılırken, halkımız üzerinde vesayet dayatmaya yönelik tüm dikte ve girişimleri reddediyoruz.

Altıncısı: Büyüyen uluslararası boykot hareketi (BDS) ve Filistin halkıyla dayanışma ve Filistin'in Birleşmiş Milletler'de üye olmayan bir gözlemci olarak kabul edilmesi, işgali kuşatmaya devam etmeli ve liderlerini yargılamalı, Uluslararası Ceza Mahkemesi de dahil olmak üzere uluslararası anlaşmalara ve sözleşmelere üyelikten yararlanmak için enerjileri ve çabaları seferber etmeyi ve organize etmeyi ve tüm olanakları sağlamayı gerektirmektedir.

Yedincisi: BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Nakba suçunun yaşayan uluslararası tanığı olarak kabul edilmektedir ve bugün bu suçun devam etmesi, nerede olurlarsa olsunlar Filistinli mültecilere tüm hizmetleri sağlama konusundaki yasal ve ahlaki sorumluluklarını acilen üstlenmesi gerektiğinin altını çizmektedir. Bu amaçla kurulmuş uluslararası bir kurum olarak, henüz topraklarına dönmemiş tek bir mülteci olduğu sürece, hiçbir bahane ya da gerekçeyle hizmetlerini azaltmaya hakkı yoktur.

1948'de işgal edilen topraklarımızda, yerlerinden edilme ve topraklarından sürülme planlarına karşı direnen kahraman Gazze halkımıza selam olsun.

Mülteci kamplarındaki ve diasporadaki halkımıza selam olsun ve Filistin'den Lübnan'a, Yemen'e, Irak'a, Suriye'ye ve İran'a kadar her yerdeki direniş şehitlerine ve kahramanlara, Filistin toprakları üzerinde her gün dökülen kanlara ve Filistin'i, tüm Filistin'i yeniden kurmak ve özgürleştirmek için hayatlarını feda eden halkımızın şehitlerine vefa. Özgürlüklerini bizim özgürlüğümüz için feda eden kadın ve erkek tutsaklara, zincirlerin ve özgürlüğün destanının kahramanlarına selam olsun.

Kesinlikle zafere ulaşacağız!