Güney Kore'de Gwangju Ayaklanmasının yıldönümünde (18 Mayıs), Gwangju kent merkezinde düzenlenen anma ve yürüyüşe Mücadele Birliği Platformu temsilcileri olarak katıldık.

Gwangju Anmasında yerel sanatçılar sahne alırken, uluslararası alandan da konuşmalar yapıldı, konuşmalarda anti-emperyalist mücadeleye ve 3. Dünya Savaşına vurgu yapıldı.

G.Kore'nin #Gwangju kentinde 18-27 Mayıs 1980 tarihleri arasında darbe yönetimine karşı bir ayaklanma yaşanmış, resmi rakamlara göre 165 kişi katledilmiş, binden fazla insan yaralanmış, onlarca kişi ise hala kayıptır. Gwangju halkının aktarımlarında ise 2 bine yakın ölen insan olduğu belirtiliyor.

Halkın Demokrasi Partisi'nin @PDP_201611 düzenlediği anma, "Gwangju Ayaklanması'nın Ruhunu Miras Alın" şiarıyla yapılırken, kürsüye"Kahrolsun Yoon Suk-Yeol! ABD Güçleri G.Kore'den Çekilsin!" pankartı asıldı. Anmanın ardından şehir merkezinde yürüyüş yapıldı. Yapılan yürüyüşe uluslararası alandan Platform temsilcileri de katılırken, işçiler ve halkın katılımı dikkat çekici oranda idi.

Yürüyüşün ardından Gwangju ayaklanmasında ölenlerin anısına oluşturulan anıt mezarlar dolaşıldı.