Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da aralarında olduğu 22 avukatın yargılandığı davada bugün karar açıklandı. Avukatlara toplamda 146 yıl 7 ay hapis cezası verilirken, ölüm orucu eyleminde hayatını kaybeden Av.Ebtu Timtik’in dosyası ise düşürüldü.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın son duruşması 7 Kasım’dan bu yana Silivri’deki Marmara Cezaevi karşısındaki duruşma salonunda devam ediyordu. Bir hafta devam eden yargılamada savunmaları tamamlanan sanıkların son sözleri soruldu.

Selçuk Kozağaçlı “Biz asla vazgeçmeyiz, asla teslim olmayız. Yaptığımız avukatlık doğrudur. İyi ve güzel olanı biz temsil ediyoruz. Bu mücadeleyi mutlaka biz kazanacağız” dedi.

Oya Aslan ise kendilerini yalnız bırakmayan ailelerine ve avukatlarına teşekkür etti. Özgür Yılmaz “50 yaşına geldim, yaptığım hiçbir şeyden pişman olmadım. Her şeyin arkasında durdum. Güzel bir yaşamım oldu” diye konuştu.

Yargılanan avukatların son sözlerinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Av.Selçuk Kozağaçlı’ya, “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamalarıyla 13 yıl hapis cezası kararı; Av.Barkın Timtik'e, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “terör örgütü propagandası yapmak”, “kamu görevlisine karşı, görevini yaptırmamak için direnme”, “yasadışı gösteriye katılmak” suçlarından 20 yıl; Av.Oya Aslan’a “Silahlı terör örgütüne üye olmak”, “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından 6 yıl; Av.Taylan Tanay'a “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “terör örgütü propagandası yapmak”, “görevini yaptırmamak için direnme” suçlarından 10 yıl 5 ay; Av.Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı, Av.Avni Güçlü, Av.Gülvin Aydın’ın “DHKP/C silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3’er ay hapse; 3 sanığa da “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla değişen sürelerde hapis cezası veren mahkeme; Av.Güray Dağ, Av.Efkan Bolaç, Av.Serhan Arıkanoğlu, Av.Mümin Özgür Gider, Av.Metin Narin, Av.Sevgi Sönmez, Av.Alper Tunga Saral, Av.Rahmi Yılmaz ve Av.Selda Yılmaz’a da “DHKP/C silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay; Av.Özgür Yılmaz’a “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1 yıl hapis cezası; diğer sanıklara da “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan değişik sürelerde hapis cezaları verdi. Tutuklu avukatların tutukluluk durumunun devam etmesine karar verildi...